Hírek - Románia

   

Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Egy nap alatt kétszer is Kovásznára látogatott Miklós (Nicolae) román királyi herceg. Kedden, Brassóból Háromszékre érkezve, első megállóhelye a kovásznai városháza volt, onnan indult Árkosra, ahol elindította az Edinburgh Hercege Nemzetközi Díj-programot. Majd újból Kovásznára autózott, találkozott a városvezetőkkel, ismerkedett a településsel. A herceget lenyűgözte a város, így nem mondott nemet, mikor arra kérték: vigye tovább Kovászna hírnevét, széles körben ismertesse az itteni gyógyturisztikai lehetőségeket.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Ötvenegy cumisüveget és egy sterilizáló berendezést adományozott kismamák egy csoportja a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház gyermekosztályának, a tegnapi átadáson a Kismamák 2012 internetes közösségi csoport tíz tagja vett részt.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Az 1848-as korszaknak megfelelő lövegtalpra kerül Gábor Áron egyetlen megmaradt ágyúcsöve. Kovászna Megye Tanácsa tegnapi rendkívüli ülésén elfogadta Heves megye közgyűlésének ajándékát, 200 ezer forintot.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>Hét ország képviseletében harmincnál több fiatal vett részt azon a képzésen, amelyet a Háromszéki Ifjúsági Tanács (Hárit) szervezett Sepsi­szent­györ­gyön. Az A-HA: Ac­tive Healthy Attitude (egész­séges aktív magatartás) elnevezésű rendezvényre ifjúsági munkások érkeztek Tö­rökországból, Gö­rög­országból, Litvá­niá­ból, Bulgáriából, Olasz­országból, Szlovákiából és Romániából.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>Nemcsak a színház reagál rendkívül gyorsan és élénken a körülöttünk lévő áramla­tokra, változásokra, a maga absztrakt és áramló természete szerint a zenei világ is megvívja a harcot a kortárs európai kulturális élet viszontagságaival. A 2012-es Reflex-találkozót a nagy-britanniai Bălănescu Quartet nyitotta meg az egyik leghíresebb zenei műsorával – ezzel a tökéletes felütéssel indult útjára a színházi programsorozat. Az idei év zenei repertoárját két izgalmas, eredeti és különösen bátor kompozíciós elveket valló zenekar jegyzi: a bécsi radio.string.quartet és a berlini RotFront (fotó).
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>Jó alkalom egy kis közösségi eszmecserére a sorban állás. Közel háromszázan vártunk az Andimed diagnosztikai és kezelőközpont előtt, de csak mintegy kétszáznak sikerült bejutnia, feliratkoznia, időpontot kapnia az ingyenes, biztosítóház által megtérített vérvizsgálatra. A többieknek nem, mert „nincs rá keret”, hiába biztosított mindenki, hiszen hűségesen vonják havonta a járulékot a nyugdíjasok zömétől is.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>A székely szabadság napját nem ünnepeljük rég­óta. A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezte ezt is. Az utóbbi tíz évben megszokhattuk, hogy minden Székelyfölddel, székely autonómiával kapcsolatos kezdeményezés az SZNT-től ered: az autonómia-statútum, a népszavazás, a szimbólumok, a székelyek nagy menetelése is.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>A szavak fontosak, mert súlyosabb sebet ejthetnek a pofonoknál és az ökölcsapásoknál! Látszólag egyszerű a képlet: Románia és Ma­gyarország szomszédok, az előbbit csaknem 90 százalékban románok lakják (ezért Románia a neve), a másikat pedig még nagyobb arányban magyarok, ezért hívják Magyarországnak; földrajzi és történelmi tényezőkből adódóan (általános értelemben) Ma­gyarországon románok is élnek, Romániában pedig (sok) magyar is. Mindez egyszerűnek tűnik, de valójában igen bonyolult. Mert mi – és főleg a politikusok – azt akarjuk, hogy bonyolult és néha feszült legyen.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>Fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, dédnagymama, anyós, rokon és ismerős, a miklósvári BOKOR MARGIT nyug. igazgató-tanítónő 93 éves korában 2015. március 4-én csendesen elhunyt. Engesztelő szentmisét a kézdivásárhelyi római katolikus ravatalozóházban tartunk 2015. március 7-én, szombaton 11 órakor. Temetése aznap 14.30 órakor lesz a miklósvári temetőben. Pihenése legyen csendes, emléke áldott. A gyászoló család 3096/b
Hírek » Háromszék
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:20
Vlagyimir Putyin elveszítette az orosz elit támogatását, ezért meg fog bukni – vélekedett Borisz Karaglickij orosz politológus egy német lapnak nyilatkozva.
Külföld » Erdély.Ma
Magazin
csütörtök, 2015. március 5. 21:07
Okava Miszao ünneplői között volt 92 éves fia, Hirosi és kétéves dédunokája is. A 117 éves nő a Japán nyugati részén lévő Oszakában él egy idősotthonban, ahol jól ismert remek étvágyáról.
Magazin » Erdély.Ma
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:20
A 2008-ban alapított cég nevéhez számos külföldi és belföldi sikeres megvalósítás kapcsolódik.
Hírek » Impulzus.ro
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:20
Kilencvennégy millióan laknak azokon a területeken, amelyekre vonatkozóan valamilyen szintű viharkészültséget rendeltek el. Az érintett nagyvárosok közé tartozik Little Rock, Memphis, Louisville, Pittsburgh, Philadelphia, New York és Washington.
Hírek » Impulzus.ro
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:11
Börtönökben és fogdákban vizsgálják, hogy tiszteletben tartják-e az emberi jogokat.
Hírek » Impulzus.ro
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 19:51
Sorin Mihai Campeanu tárcavezető ezt azután jelentette ki, hogy részt vett a MOGYE szenátusának ünnepi ülésén, melyet az intézmény megalakulása 70. évfordulója alkalmából tartottak.
Hírek » Erdély.Ma
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 19:45
Újra téli viszonyok között, két vagont vontatva közlekedett a gőzös Kommandón, a halomi szakaszon, ahol utoljára 1998-ban pöfékelt mozdony – közölte lapunkkal Papucs András.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 19:40
A felperesek keresete csak a kerékbilincsre vonatkozó cikkelyek felfüggesztéséről és megsemmisítéséről szól, és nem a teljes fizetéses parkolást szabályozó határozatról.
Hírek » Erdély.Ma
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 19:09
Kolcsi gyerekek is versenybe szálltak a Székely Kapuk – Zöld Kapuk megmérettetésen.
Hírek » Impulzus.ro
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 18:56
Az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői beszámoltak a pártban nemrég lezajlott tisztújító közgyűlés eredményeiről, valamint megvitatták a magyar kormány képviselőivel a nemzetpolitika aktuális kérdéseit.
Hírek » Erdély.Ma
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 18:52
A sószappan lehetővé teszi, hogy bőrünk magától regenerálódjon, krémek és egyéb kozmetikumok nélkül. Jótékony hatásai: optimalizálja bőrünk PH értékét, gyulladáscsökkentő, serkenti az anyagcserét.
Hírek » Erdély.Ma

429 cikk | 4 / 22 oldal