Adminisztrátorok

Kovács Lóránt
 
Kovács Lóránt
csoportok, videók

Kabai Zoltán
 
Kabai Zoltán
művészeti galéria, tartalmi rész
 

Csillagok csillagok

Csillagok csillagok

M magyarvagyok egy közösségi oldal, így közösségi értékek köré épül.


A filmnézés csak egy KIS RÉSZE az oldalnak. Nemrég a google lezárta a filmeket, valami reklámok miatt (mellesleg értsétek meg, hogy NEM A MI REKLÁMAINK VOLTAK, mivel mi nem is tárolunk videót, mi csak megosszuk azokat, ha megtaláljuk őket, szabadidőnkben. Ez rengeteg ingyen munka. A videómegosztók talán kaszálnak, nem mi.)


Volt két esély. Vagy töröljük a filmeket a blokk miatt, vagy meghagyjuk, és úgy csináljuk, hogy ezentúl csak tagok és a magyarvagyok közösség láthatja azokat. Ezért be kellett vezetni a csillag rendszerünket. 


Nagyon könnyű két csillagot elérni, alul el van magyarázva.


Persze, most lehet szólni, hogy "én csak filmekért jöttem" meg ilyesmik. Jó is volt, amíg sok magyarvagyok tag filmeket talált és megosztott, mégtöbben fülük botját sem mozgatva, csak jót szórakoztak. Erre nekem is az a vicces válaszom, hogy uraim, ez nem kommunizmus...ezentúl két pont, két csillag szükséges, ahhoz hogy sok dolgot láthass, Magyarvagyok közösségi tag légy...amit mellesleg nagyon hamar megkaphat mindenki.


Pár ember levelet írt nekünk, tiltakozva a profil kitöltések miatt. Mi a baj az adatok kitöltésével? Hiszen csak azért van, hogy esetleg volt iskolatársak, egyetemi társak egymásra találhassanak. A magyarvagyoknak van a legnagyobb iskola adatbázisa az egész kárpát medencében. Ezt a nagy adatbázist is ingyen csináltuk, mert nemes dolog. Mi vagyunk az egyedüliek akik a kárpát medencét egyben kezeljük. Mi ebben a rossz? Sokszor bebizonyítottuk már a hét év alatt, hogy nem élünk vissza mások adataival.
Egyébként is, a profil beállításánál, az adatok módosításánál úgyis be lehet állítani, hogy csak családtagok, vagy senki nem láthatja a profilod. remélem mindenkinek válaszoltam. Legalább annyit érdemel ez a közösségi portál, hogy két csillagot gyűjthess. mert akkor minden olyat látni fogsz amit a google és más nem. ennyire egyszerű.


Van más megoldás is, azoknak, akik nem akarnak tagja lenni a közösségünknek, tisztában vagyok vele.


Sajnálnám, ha a csillagozás miatt nem regisztrálnának... pedig sok jó dolog van itt...például többezer hangoskönyv...tagoknak.


 


A csillagszámítás egyszer megy, kétnaponta.


jópár óra ameddig lefut a számítás. szóval, nem instans.


Türelem rózsát terem.


 


 


 


Szóval:


A csillagokat a számítógép adja és az aktivitásodtól függ, hogy hány csillagod van.


A profilkép alatt csillagok jelzik a felhasználó népszerűségét és aktivitását.


Az első négy (2+2) csillagot aránylag könnyű tető alá hozni, gyakorlatilag az adatlap kitöltésével és néhány fotó feltöltésével már instans a sikerélmény, de a többi csillag megszerzése sem lehetetlen.


5 - 5 csillag jár aktivitásért és népszerűségért.


Minden amit az oldalon csinál az ember, az aktivitásnál számolódik:



  • képek feltöltése

  • képeknek a megnevezése

  • képeid nézettsége

  • képeid hozzászólásainak száma

  • saját hozzászólások száma

  • megjegyzések /üzenetek írása

  • videók ajánlása

  • ajánlott videók nézettségi száma

  • események ajánlása

  • sok-sok más...


Jóformán minden amit Te csinálsz az oldalon!


Népszerüségnek számít az ismerősök száma, az üzenőfalamra írtak, a bejövő üzenetek, a fotóim, videóim és eseményeim nézettsége, a fotóimra, videóimra írt megjegyzések, minden ami veled kapcsolatosan másokat aktivitásra késztet.


A csillagos értékelés 5 után egy dinamikus számítás alapján alakul ki!


Egy külön gép kiszámítja aktivitásod, és összehasonlítja az aktivitásod arányát az oldalon az összes többi tag aktivitásával. Mit jelent ez?


Például, ha a múlt hónapban volt 8 csillagod, de már nem csináltál semmit egy hónapig, akkor csillagjaid lemehetnek 7-re vagy 6-ra, mivel egy hónap alatt sokan mások videókat, képeket töltöttek fel, és így az arány a többi aktivitáshoz képest kicsit kevesebb lett.


Azért alakítottuk ezt így ki, hogy ki lehessen azt is mutatni, ki aktív ebben a pillanatban, nemcsak azt, hogy ki volt aktív valamikor.


Endre elárulta a képletet a csillagok kiszámítására:




  • Ri = az i számú tag csillagjainak a száma

  • Pa = aktivitás pontszám

  • Pn = népszerúség pontszám


A képletek még ennél is komplexebbek, mert hely szűkében ezek a képletek nem tartalmaznak épp minden változót...


 


példa: Artúr és Kincső


 


Artúrnak 1000 pontja van és Kincsőnek 467. Ha a következő hónapban is annyit mutat, csupán azt jelenti, hogy Artúr és Kincső kb. ugyanannyit aktiváltak az oldalon.


Artúr nem azért kapott 1000 pontot, mert ezret aktivált, hanem azért, mert az ÖSSZES aktivitáshoz képest ennyi a pontszáma. Az összes aktivitás, illetve az összes elért ponthoz képest ennyi.