Sex Action

28 videó - 1989
A Sex Action egy magyar dirty rock együttes, melyet 1989 márciusában alapította Szendrey Zsolt "Szasza" (ex-Love) énekes és Mátyás Attila az F.O.System gitárosa. A ritmusszekciót Zana Zoltán (ex-Dance) dobos és Somlyay Miklós "Miksa" (ex-Kézi Chopin) basszusgitáros alkották.
A kultikus Fekete Lyuk klubban, a II. Lyukas Napokon léptek fel először 1990-ben, és hamar országos népszerűségre tettek szert „csajozós” dalszövegeiknek, „szakadt fazonjuknak”, és húzós rockzenéjüknek köszönhetően. Első albumuk még szerzői kiadásban jelent meg 1990-ben, de következő lemezeiket (Olcsó élvezet 1992, Mocskos élet 1993) már az EMI hazai leányvállalat gondozta. 1994-ben az együttes nevet és stílust váltott: Action néven játszottak hardcore punk zenét. 2004-ben álltak újra össze, és felléptek a Sziget fesztiválon.
2005-ben új albumot vettek fel Jöhet bármi címmel, amit a Warner Hungary adott ki. 2009-ben Szasza és Miksa kiléptek az együttesből, más irányú elfoglaltságaikra hivatkozva. Az új énekes az Áfonya művésznevű Vékony Sándor lett, míg a basszusgitáros posztját a Mátyás Attila Bandben is játszó Bense Sándor vette át.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Sex Action - Országút angyalai



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. június 20. Nézettség: 374

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal