Kerekes Band

32 videó
A Kerekes Band egy magyar népzenei alapokat funk, jazz, rock és elektronikus műfaji elemekkel feldolgozó magyar zenekar, az ethno funk képviselője.
Kerekes Band autentikus gyimesi és moldvai népzenét játszó együttesből hosszú, kitartó tanulás és örömzenélés során csiszolódott a magyar népzene dallamait a populáris könnyűzene legkülönbözőbb műfajaival elegyítő zenekarrá. Korszakalkotónak is nevezhető újításuk, hogy az autentikus magyar népzenét funk, jazz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egy egészen szokatlan, általuk csak "ethno funk"-ként aposztrofált stílussá. Hangzásuk egyediségét az egészen eltérő stílusok találkozása adja.
Az 1995-ben alakult zenekar alapító tagjai, Fehér Zsombor és testvére, Fehér Viktor az együttes zenei alapjait erdélyi és palócföldi népdalgyűjtő körútjaikon és gyimesi mestereik, Tímár János és Tímár Viktor kezei alatt fektették le. Ennek eredményeképp született a Hungarian Folk Music From Gyimes and Moldva címmel első, majd „Fütyül a Masina… ” címmel második lemezük - utóbbi két mesterükkel készült koprodukció. Ezután jelent meg a „Pimasz”, majd a „Fel a kalappal!” című lemezük. 2007-ben a „Pimasz” című lemezüket a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége hivatalosan is aranylemezzé nyilvánította.
http://kerekesband.hu/

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Kerekes Band - Purple PálinkaA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2013. április 4. Nézettség: 198

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal