Thy Catafalque

15 videó
A Thy Catafalque nevű avantgarde black metal együttest Kátai Tamás (aki a Gire tagja is) és Juhász János alapították Makón 1998-ban. Egyetlen demó után a budapesti KaOtic Productions kiadta első, Sublunary Tragedies című albumukat 1999-ben, melyet egy második lemez 2001-ben követett (Microcosmos).
Az évek múlásával a zene egyre kísérletezőbbé és bátrabbá vált, sokat merítve a közép-európai szülőföld kultúrájából. Időközben a KaOtic Productions megszűnt, így a harmadik album, a Tűnő Idő Tárlat szerzői kiadásként jelent meg 2004-ben. Ekkorra a szövegek magyar nyelvűek lettek, a zene pedig az addigi legszínesebb, legátfogóbb anyag lett a zenekar történetében. Ezt a világot festi meg még élénkebb színekkel a 2009-es kiadvány, a Róka Hasa Rádió, mely a cseh Epidemie Records gondozásában jelent meg korlátozott számban, különleges csomagolásban. Az albumot 2009 végén licencelte az orosz Soyuz Music.
Az Epidemie Records 2010 őszén megjelentette az eredetileg 2004-ben napvilágot látott Tűnő Idő Tárlat albumot digipak csomagolásban, 500 példányban.
2011-ben a zenekar a francia-amerikai Season Of Mist kiadóhoz szerződött.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Thy Catafalque - Kel keleti szél



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2013. április 10. Nézettség: 338

   


Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal