Chucho Valdés

15 videó - 1941
Született Quivicán, Kuba, 1941. október 9.
Chucho Valdés (Jesús Dionisio Valdés) nyolcszoros Grammy-díjas kubai zongorista. Bebo Valdes fia. Édesanyja is zongorista volt, és a fia: Chuchito is azzá vált.

A híres havannai mulatóban, a Tropicanában már három éves korában ott volt, kilenc évesen pedig felvették a havannai konzervatóriumba.

Tizenhat évesen megalakította első zenekarát. Később Arturo Sandoval trombitással és Paquito D'Rivera klarinétossal létrehozta az Orquestra Cubana de Musica Modernát. Első híres szerzeményét, a Misa Negrát velük adta elő.

1970-ben a Varsói Jazz Jamboree-n lépett fel.

1973-ban megalakult az Irakere. Ez az együttes nemzetközi hírűvé tette a kubai dzsesszt. Az együttes fellépett a Newport-i dzsesszfesztiválon és Montreux-ben is. Egyik koncertfelvételükkel elnyerték a Grammy-díjat.

Valdes 1980-ban Havanna Jazzfesztivál igazgatója lett.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Chucho Valdés - El Cumbanchero



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2013. június 5. Nézettség: 240

   


Videó megjegyzések

szerda, 2013. június 5. 15:55
Kedves Áriád! - nagyon jó vidám videódnak nagyon megörültem! -, ami TETSZETT!! - Látom, hogy mennyi sok kedves felköszöntést kaptál!, ezen a szép napon! Legyen szép a napod! csók:Éva:D
szerda, 2013. június 5. 16:22
Kedves Éva! Örülök,hogy ennek a kubai zongoristának ezt a különleges számát meghallgattad.Ma sok felköszöntést kaptam,bizonyára nem azért kaptam,mert nem vagyok kedves előttük.De megjelent a Sátán is!Ez természetes! csókollak Árpád
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal