Rockin' Rockcats

37 videó
A Rockin' RockCats 1994 decemberében alakult Hatvanban. A három alapító tag közül csak Laca maradt a jelenlegi felállásban. Alapító tagok voltak: Laca - ének, Max - gitár és Norbi - dob. Rájöttek, hogy basszus nélkül nem lehet zenekart csinálni, ekkor állt be Vladár Tamás, basszusgitárral. Mivel Max gitártechnikája is egy kis kivetnivalót hagyott maga után, ezért szóltak Pepe-nek, aki kisegítette őket, így került be, mint szólógitáros, bár ő inkább zongorázni szerettet volna a csapatban.

Az első koncert már szilveszterkor volt és a másodikról (Dali beli buli) már videofelvétel is készült, amiről pár dal felkerült a banda első 10 évét bemutató DVD-jére. Először Max lépett ki a bandából, de ránk hagyott dalait, még ma is játsszuk (az ő szerzeményei a Rock and Rollnak mindig menni kell! és a Motoros c. dal is). Őt egy pár év múlva Tamás követte, amikor is Laca átvette a basszus szerepét újonnan vásárolt nagybőgőjével. A zenekar pályafutása alatt sok kiegészítő gitáros megfordult nálunk: Hényel Csaba, Varga Róbert, Zsigri Tihamér, Kis Róbert (Icis) és Max is mindig visszatért.

A zenekar nevéhez fűződik a magyarországi első rockabilly fesztivál a WildCat Night, ami 1999 óta meghatározó rendezvény a rockabilly-t szerető és ismerők körében. Ez a fesztivál nagyon sok zenélni tudó fiatalnak adott indíttatást arra, hogy rockabilly zenekart alapítson. Éppen ezért ezzel az eseménnyel teremt lehetőséget a banda elsősorban a magyarországi és a külföldi zenekaroknak, akik meg szeretnék mutatni magukat a nagyközönségnek, de még nincs teljes műsoruk egy önálló koncerthez.

Ezzel a rendezvénnyel a zenekarnak sikerült megismertetnie és megszerettetnie a rockabilly stílust szélesebb közönséggel. Az évek alatt egyre több látogató kíváncsi erre a stílusra és minden külsőségre, ami vele jár. Kivívta a banda az elismerését nemcsak határokon innen, hanem túlról is. A magyarországi rock’n’roll zenekarok között immáron nagy megtisztelést jelent, ha játszhatnak ezen a rendezvényen. A 16 év óta megrendezésre kerülő rockabilly jamboree-nak azóta sincsen vetélytársa, tehát egyedülálló kezdeményezés hazánkban! Az utóbbi években már külföldi fellépők is szerepeltek. Az első fesztivált követően került az együttesbe Gyanta, Norbi kiválása után. Nagyon megviselt bennünket ez a dolog, hiszen Norbi alapítótag volt.

2000 januárjától a zenekar felállása tehát a következő:

Pepax - ének, gitár, Laca - ének, bőgő, Gyanta - dob

Ebben az évben jelent meg (2000. július elején) a banda első stúdiólemeze, a Rock And Rollnak mindig menni kell!

2003 januárjától Gyanta átvette a ritmusgitáros és egyik énekes szerepét, így felvettünk egy dobost Teddy személyében.

2003 júniusától Gyanta végleg kiszállt a bandából és kiköltözött Angliába, ahol Wild Jack néven vált ismertté. Maradtunk tehát újra hárman:

Laca- ének, bőgő

Pepax-ének, gitár

Teddy- dob

2007. július 10-én jelent meg második stúdióalbumunk Cats Boogie címmel. Stílusában folytattuk az előző lemez hangulatát, vegyítve a saját szerzeményeket a feldolgozásokkal.

2010-ben kiegészültünk egy új ritmusgitárossal, így még változatosabb és érdekesebb lett a műsorunk. Az öreg Imo a hatvani Treff zenekarból igazolt át hozzánk, ahol billentyűskén funkcionált.

2011. október 8-án megjelent a banda új EP-je a Világ csavargója címmel, amely dalból elkészült a zenekar első komolyabb videoklipje.

2012-ben megjelent a második lemezünkről készült újabb videoklip, amely a Motoros c. dalunkhoz készült.

2013-ban írtunk mi is a Hatvan dala pályázatra egy szerzeményt, amely (sajnos) nem felelt meg az elvárásoknak, valamint elkezdtük a következő nagylemezünk felvételét.

2013 októberében az Önkormányzat felajánlására a hatvani Kossuth téren került megrendezésre az együttes által 14 éve kezdeményezett rockabilly fesztivál (WildCat Night) a Sörfesztivál keretein belül. Nagyon jó visszhangja volt ennek a kezdeményezésnek.

2014 márciusában napvilágot látott a zenekar 3. stúdióalbuma Black & Wild címmel, amit nagyon várt már a közönség. Ez lett az idáig elkészített lemezeink közül a legjobban hangzó. Ezen a hanghordozón hallható az a dal, amit a banda a Hatvan dala pályázatra nyújtott be előző évben. A közönség nagyon jól fogadta ezt az albumot.

2014 év elején elkészült az együttes új videoklipje WildCat Night címmel, amely a fesztivált kronológiai sorrendben eleveníti fel egy kis öniróniával fűszerezve.

2014. december 20-án megrendeztük Hatvanban a zenekar fennállásának 20. évfordulója alkalmából egy nagyszabású koncertet, ahol az idáig közreműködő zenészekkel együtt és vendégzenészek közreműködésével idéztük fel az elmúlt 20 év fontosabb zenekari emlékeit és dalait. Ezen az estén Hatvan város polgármestere díszoklevelet adományozott a zenekarnak, amellyel elismerték a banda munkásságát és a város népszerűsítéséért tett jelentős szerepét.

A 20 éves fennállásunk alatt nagyon sok helyen játszottunk már. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük pl. az agárdi Popstrand-ot, a Sziget fesztivált, Petőfi Csarnok-ot , Pannonia fesztivált, Hegyalja fesztivált, nagyon sok városi rendezvényt és még több motoros-találkozót (pl. a siroki, ahol 5-6 ezer ember előtt szoktunk játszani már évek óta). 2011-ben fergeteges koncertet adtunk Hatvan testvérvárosában Kézdivásárhelyen, több mint 3 ezer embernek.

Vidéki bandához képest nekünk volt először Budapesten állandó rockabilly klubunk, ami még a mai napig is működik. Feldolgozásainkat a nagy rockabilly és rock'n'roll előadóktól játsszuk pl. Elvis Presley, Buddy Holly, Eddie Cochran, Carl Perkins, Eddie Bond, Billy Lee Riley. Saját szerzeményeink döntő többségét a gitárosunknak, Pepax-nak köszönhetjük.

 
20110723 Rockin Rock Cats - Koncertajánló első sorból by Totya
Clippers Rockabilly (Jam 2005.) - Rock and rollnak mindig menni kell ...(Rockin'Rock Cats)
Recsk Lucifair Rockin Rock Cats
Rockin' RockCats - 58-as szakadt Chevy
Rockin' RockCats - A Világ Csavargója (Official Video)
Rockin' RockCats - BLACK & Wild Promocio
Rockin' RockCats - Baby Let's Play House
Rockin' RockCats- Bop Baby Bop
Rockin' RockCats - Bop Pretty Baby
Rockin' RockCats - Cats Boogie (live)
Rockin' RockCats- Cats boogie
Rockin' RockCats - Chevrolet Bel Air A Mindenem
Rockin' Rock Cats - Chevrolet Bel Air A Mindenem
Rockin' RockCats - Egesz ejjel a bogot nyuzom
Rockin' RockCats - Egy Chevrolet Bel Air A Mindenem
Rockin' RockCats- Flying saucers rock 'n' roll
Rockin' RockCats - Honey Don't @ Amigo 2013 October
Rockin' RockCats- Igyál!!!!
Rockin' RockCats - Kis Krisztin (Live)
Rockin' RockCats- Most én jövök
Rockin' RockCats - Motoros (Live)
Rockin' RockCats - Motoros (Official Video)
Rockin' RockCats - Ocelot Creeper @ XV. Wildcat Night
Rockin' RockCats - Rókabilly Rock
Rockin' RockCats - Rókabilly rock
Rockin' RockCats - WildCat Night (Official Music Video)
Rockin' RockCats Alattyánon,amikor már mindenki átérezte a bőgőt...
Rockin' RockCats Rockin n Scrapin.wmv
Rockin' RockCats koncert, Lakeside 2013
Rockin' Rockcats-Egész éjjel a bőgőt nyúzom
Rockin RockCats- A Rock 'n' Rollnak Mindig Menni Kell
Rockin Rock Cats - Ohhh My Head!!!
Rockin RockCats - Plébánosnak...
Rockin RockCats 20 éves jubileumi koncert
Rockin Rock Cats A Rock and Roll nak mindig menni kell
SZINPAD-025-Rockin' RockCats
XIV. Jazz-Blues Jamboree Hajdúböszörmény 5. rész - Rockin' Rock Cats - Bőgőnyúzás
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Rockin Rock Cats A Rock and Roll nak mindig menni kell



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2015. október 10. Nézettség: 386

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal