Demeniv Mihály

29 videó
Demeniv Mihály: 23 éves harmonika virtuz,
a harmonikán szinte bármit el lehet játszani"
A huszonhárom éves virtuóz, aki sokszínű hangszerének szélesebb körben való megismertetését és népszerűsítését tartja hivatásának, január 31-én szólóestet ad a Zeneakadémián. Az ifjú művészt repertoárja mellett arról is megkérdeztük, mennyit gyakorol. INTERJÚ
- Az ország a közmédia tavaly decemberben véget ért tehetségkutatójából ismerhetett meg. Bő egy hónap távlatából mi az, ami a legjobb és a mi a legrosszabb volt a Virtuózokban?
- A legjobb az volt, hogy végre nem csak könnyűzenészeknek hirdettek tehetségkutató műsort. Szinte csak jó dolgokra tudok visszaemlékezni, hiszen az egész műsor a kezdetektől nagyon családias, barátságos volt. Külön öröm, hogy megmutathattam: a Magyarországon kevésbé ismert és elismert harmonika is komoly hangszer, és a klasszikus zenében is megállja a helyét. A legrosszabb az volt, hogy túl hamar véget ért.
- Egy percig sem volt kétséges, hogy harmonikaművész-tanár szüleid után te is ezt a hangszert választod?
- Bár egész kicsi korom óta hallhattam otthon a harmonika hangját, senki nem mondta, hogy legyek én is zenész. Más hangszer sosem érdekelt igazán, úgyhogy kénytelen voltam úgy hatévesen rákérdezni, mikor lesz már végre saját harmonikám - akkor aztán megkaptam első gyerek-hangszeremet.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

DEMENIV MIHÁLY / Franck Angelis - Boite a Rhythm



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. január 1. Nézettség: 243

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal