Adai Homokóra együttes

12 videó
A Homokóra együttes, lakodalmas zenekar. A repertoárunk is ehhez igazodik, és az évek során úgy alakult, hogy ehhez értünk legjobban.

A zenekar 2000 februárjában alakult. A homokóra nevet, egy addigra már megszűnt zenekar inspirálta, akik félig meddig példaképeink voltak.

A székhelyünknek Adát mondjuk, mivel a zenekar két tagja is adai, míg a másik kettő szintén környékbeli. Adáról egyébként többet is megtudhatsz, ha követed az alábbi linket: http://www.ada.org.rs

Meg kell még említeni, hogy az eredeti felállásban a zenekarban nem volt hegedűs, hanem helyette egy másik szaxofonos Nógrádi József barátunk játszott velünk. Ő közben más zenekar tagja lett, és a hegedűs az ő helyére került.

A zenekar tagjai:



Pekár Attila billentyűs, született 1976-ban. Lakóhelye Gunaros. Valamikor a 1989-körül kezdett nyilvánosan muzsikálni. Eleinte harmonikával, de ahogy az első valamire való szintetizátorok megjelentek, azonnal váltott. Kedvencei a hallgatónóták.



Vas Attila, szaxofonos. Született 1972-ben. Pekárral együtt kezdték a szakmát, azzal a különbséggel, hogy ő közben nem váltott hangszert. A népdalszakértő a zenekarban.



Gordos Miklós, harmonikás, vagy szintis, az igényektől függően. 1990 óta folyamatosan a vendéglátóiparban, eleinte akusztikus zenekarban, később egyedül, ma azonban a zenekar elfoglaltsága miatt csak a zenekarban.



Raffai Davor. Született 1981-ben. Jó ideig népzenei pályán mozgott, ami érezhető ma is a hegedűjátékán. Amióta elektromos hegedűvel játszik, sokat lendít a zenekar népszerűségén.

Még néhány szót arról, hogy milyen jellegű zenét játszunk:

Mivel lakodalmas zenekarnak tartjuk magunkat, alapvetően lakodalmas zenét is játszunk, azzal, hogy igyekszünk a repertoárunkba minél több színt vinni. Ezért a repertoárunk kibővült, rengeteg tánczenével, pop dalokkal, néhány (soft)rock számmal. Igyekszünk, hogy mindent el tudjunk játszani ami populáris. Na és persze mivel a környezetünk nyelve a szerb, ezért elkerülhetetlenül játszunk szerb dalokat is. Főleg ami közismert, illetve ami vajdaságra jellemző, az úgynevezett "starogradska" dalokat. Itt még annyit mondanék el , hogy konkrét megbeszélés alapján, bármilyen dalt megtanulunk, ha van elég időnk a tanulásra..

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Adai Homokóra együttes-Repül a labda



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. január 2. Nézettség: 248

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal