Petruska András

23 videó
énekes, gitáros előadó, dalszerző, hangszerelő

Petruska András dalszerzőelődó, saját bevallása szerint nem gitáros, hanem a színpadon "zenekarosdit" játszik - elődása és játékmódja a hallgatóban a teljes zenekari hangszerelés benyomását kelti, s elegendőhátteret nyújt jellegezetes énekhangjának. Sodró lendületűkoncertjei gyakran improvizatívak, s a közönség is aktív szerepet kap a zenei párbeszédben.

Szerzeményei olyan forrásokból táplálkoznak, mint a jazz, az amerikai folkzene, valamint a kortárs underground. Dalai közt szerepelnek korunkat érintőkérdések személyes lenyomatai, novella jellegűfiktív történetek, impresszionista hangulatképek, olykor egy-egy humoros stílusparódia is.

Munkája során játszhatott olyan neves kulturális intézményekben, mint a Műészetek Palotája, vendége volt számos nagy nyári fesztiválnak, szerzeményeit néhány szomszédos és távoli ország pódiumain is bemutathatta. Zenei rendezőe volt a 2009-es Elvis Country Tour címűországos színházi turnénak, munkásságát az elmúlt évek során a szakma több neves díjjal tűtette ki. Idén nyáron a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai elismerését nyerte el, őszel pedig a Quimbyvel turnézik.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Petruska András - Móricz Zsigmond körtér (Lyric Video)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. január 28. Nézettség: 215

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal