Both Miklós

21 videó
Both Miklós (Budapest, 1981. június 3.) Fonogram díjas és Budai-díjas zeneszerző, előadóművész, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője. A Rendhagyó Prímástalálkozó állandó szólistája. Az etnorock vagy világzene műfajában mozgó együttesek stílusára Jimi Hendrix, Bartók Béla, az erdélyi népzene és a fővárosi cigányzene is hatott. A zenekarok mellett szenvedélyes népzenegyűjtő. Tekintélyes filmes adatbázist rögzített többek között Ukrajnában, Kínában, Oroszországban, Erdélyben, Iránban és Indiában.2015 őszén megkapta az Öröm a Zene! - díjat, amelynek keretében az év zenészének választották.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen esztétika-kommunikáció szakon tanult. Önállóan tanult meg gitározni. A VHK és Kárpát Möbiusz együttesekben játszott, majd megalakította saját zenekarát Magura Napotvet néven. A Barbaro együttessel való közreműködés után 2004-ben alapította meg a Naprát. A Napra 2007-ben megjelent Jaj, a világ című bemutatkozó lemeze, amelynek producere Ben Mandelson volt, Fonogram díjat nyert.

2009-ben, Radnóti Miklós születésének 100. évfordulójára Gryllus Dániel, a Hangzó Helikon sorozat szerkesztője felkérésére készült a költő verseinek megzenésítését tartalmazó album.Az albumot a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Budai-díjjal jutalmazták.
2014-ben készíti a MTVA-ban bemutatott nagy sikerű alternatív tehetségkereső műsorát a Palimo Story-t. Egy kis stábbal találomra végig járták Magyarország leszakadó részeit zenészek után keresve. A sorozaton keresztül egy egészen izgalmas világ tárul elénk és valóban sikerül az országunkat egy teljesen más oldaláról megismernünk. 2014. nyarán megjelenik a Both Miklós és a Palimo Story lemeze.

2014 őszén és 2015. tavaszán a háború dúlta Ukrajna északkeleti részeit utazta be vokális falusi zenék után kutatva. Az utazást filmesek dokumentálták. A tervezett új lemezén ezt a területet fogja bemutatni film és hanglemez formájában.


Both Miklós A Dal 2016 sajtótájékoztatóján
2016-ban bekerült a Duna A Dal című eurovíziós nemzeti dalválasztó show zsűrijébe.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Both Miklós és a Palimo Story - Hajnal (Petőfi Rádió Akusztik)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. február 18. Nézettség: 274

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal