Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Dobos Attila - kövek a vízparton (Retro Disco - Muzsika TV)A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2022. január 4. Nézettség: 161

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2022. január 4. 23:37
Meghalt Dobos Attila
Nyolcvanéves korában meghalt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila .
Az ismert előadó 1941. április 27-én született és már a húszas éveire befutott énekes lett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámú kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.
Bár a könnyűzenében páratlan sikereket tudhatott magáénak, fogorvosi szakmájában is előszeretettel tevékenykedett, egészen addig, amíg el nem tiltották tőle, mondván, hogy döntse el, orvosként vagy inkább a szórakoztatóipar tagjaként akar dolgozni .
kedd, 2022. január 4. 23:37
Mivel a döntés értelmében ÉRVÉNYTELENÍTETTÉK A DIPLOMÁJÁT, A DALAI SZERZŐI JOGAINAK FELÉT PEDIG AKKORI FELESÉGÉNEK ÍTÉLTÉK, GYAKORLATILAG FÖLDÖNFUTÓVÁ VÁLT, EZÉRT ELHAGYTA AZ ORSZÁGOT.
Dobos Attila ezt követően Németországban telepedett le. Dalai sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, majd a boltokból megsemmisítés céljából minden példányát visszavonták.
Később aztán visszatért Magyarországra és újra bizonyította tehetségét, 1985-ben például megjelentette második, Dobos Attila új dalai című nagylemezét.
KALANDOS ÉLETE SORÁN NÉGYSZER IS MEGNŐSÜLT, párjai között volt például Mary Zsuzsi énekesnő is, akivel annak idején közösen hagyták el az országot.
Végül a nála 34 évvel fiatalabb Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, aki akkor is mellette volt, amikor egészségi állapota romlani kezdett.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal