Patrick Swayze - filmek?

7 videó - 1952
Patrick Wayne Swayze 1952. augusztus 18-án látta meg a napvilágot az Amerikai Egyesült Államok, Texas állambeli Houston nevű városában, Patricia Yvonne Helen Karnes (koreográfus, tánctanár, táncos) és Jesse Wayne Swayze (műszaki rajzoló) harmadik gyermekeként. Nővére Vickie Lynn Swayze, depresszió miatt öngyilkos lett 1994-ben, másik nővére Bambi. Öccse Don Swayze szintén színész. Patricknak van még egy fiatalabb fiútestvére, Sean Kyle Swayze. Bár a "Swayze" név francia eredetű, a családja jórészt ír származású. Távoli rokonai John Cameron Swayze, William Holden, Tom Hulce, Evgenia Citkowitz valamint Samuel Swayze bíró. Tanulmányait a St. Rose of Lima katolikus iskolában kezdte, majd az Oak Forest általános iskolában folytatta. A Black középiskolába ment továbbtanulni. Később a Waltrip gimnáziumba járt. A főiskolát a San Jacintoban végezte el. Iskolai évei alatt jégkorcsolyázott, balettozott, gimnasztikát tanult és iskolai darabokban szerepelt. 20 évesen elköltözött New Yorkba, hogy itt fejezze be táncművészeti képzését, mégpedig a Harkness Ballet és a Joffrey balettiskolákban.

Karrier:

1979-ben debütált Ace szerepében a Skatetown, U.S.A. című vígjátékban, azonban 1975-ben már játszott a Broadway színpadán a Goodtime Charley című produkcióban, majd 1978-ban Danny Zuko szerepét játszotta el a Grease című szintén broadwayi musicalban. Két évvel később Sturgis közlegényt alakította a M.A.S.H. című sorozat Blood Brothers epizódjában. Igazán ismertté azonban 1983-ban vált Darrel Curtis szerepében, amikor eljátszotta Francis Ford Coppola A kívülállók (The Outsider) című filmjében Rob Lowe és C. Thomas Howell bátyját. Swayze és Howell 1984-ben újra együtt játszottak a Vörös hajnal című filmben, Rob Lowe-val pedig 1986-ban került ismét egy filmbe, a Peter Markle rendezte Friss vérben. Ettől kezdve Swayze-t a Brat Pack néven emlegetett fiatal színészcsoport tagjaként tartottak számon. Első igazi sikerét Orry Main szerepében alakította az 1985-ös Észak és Dél című tévésorozatban, ami az amerikai polgárháború idején játszódik. Olyan nevek mellett tűnt fel, mint Kirstie Alley, Gene Kelly, Elizabeth Taylor, Forest Whitaker, David Carradine és Michael Dudikoff.

A nagy áttörést 1987-ben hozta meg számára Johnny Castle szerepe a Dirty Dancing - Piszkos tánc című zenés romantikus filmben. A történet 1963 nyarán játszódik egy luxus nyaralóhelyen, a Kellerman Hegyi Tó Hotelban, ahol Johnny tánctanárként keresi meg a betevőjére valót. Itt ismerkedik meg a tizenhét éves Frances 'Baby' Housemannal (Jennifer Grey). Johnny táncpartnere, Penny az abortusz utáni lábadozás miatt nem tud részt venni a táncversenyen, amelyen minden évben fellép a pár. Így Pennyt Baby helyettesíti, aki hamarosan rájön, hogy szerelmes Johnnyba. A lány édesapja azonban ellenzi a kapcsolatukat és mindent megtesz annak érdekében, hogy szétválassza őket. Később belátja, hogy rosszul ítélte meg a fiút, bocsánatot kér tőle és áldását adja a kapcsolatukra. Patrickot 1988-ban Golden Globe-díjra jelölték a "Legjobb színész - zenés film és vígjáték" kategóriában.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Patrick Swayze - She's like the wind



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2012. január 26. Nézettség: 485

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal