OI VA VOI

21 videó - 1990
Nik Ammar (gitár, ének)
Josh Breslaw (dob)
Stephen Levi (klarinét, ének)
David Orchant (trombita)
Phoebe Anna (hegedű)
Bridgette Amofah (ének)
Lucy Shaw (basszusgitár)

Tagok voltak:
Sophie Solomon (hegedű)
Lemez Lovas (trombita, ének)

A londoni Oi Va Voi zenekar az új évezred egyik legismertebb európai világzenei formációja, melynek produkciói a mindnyájunkat körülvevő kulturális sokszínűség jegyében születnek.
A zenekar az 1990-es évek végén alakult, tagjai jórészt még az iskolában ismerték meg egymást, és valamennyien évek óta zenéltek, a klasszikus zenétől a jazz-en át a különböző tánczenékig, más-más stílusokban. Az Oi Va Voi igen gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Így már első lemezük megjelenése előtt is meghívást kaptak a legjelentősebb fesztiválokra, olyanokra, mint Glastonbury vagy a Meltdown. A zenészek által ismert és kedvelt legkülönfélébb zenei elemeket – tradicionálist és modernt egyaránt – vegyítenek. Jiddis és kelet-európai népzenék dallam- és ritmusvilága adja dalaik alapját, amelyek a hozzáadott elektronikus tánczenei (techno, hip-hop, drum n’bass) elemeknek köszönhetően válnak modern, városi hangzásvilágú muzsikává. Nevük is jiddis eredetű, jelentése "Oh, Istenem!".
Az Oi Va Voi első lemeze megannyi sikeres koncertet követően, csak 2003-ban jelent meg Digital Folklore címmel. A következő évben készült Laughter Through Tears albumukon egy magyar népdal is szerepelt. Az A csitári hegyek alatt című dal feldolgozását az akkor még az Anima Sound System-ben éneklő Németh Juci közreműködésével készítették. A lemez megjelenését követően három hónapig vezette az európai világzenei rádiók játszási listáját. A 2007-es Oi Va Voi című korongnak szintén van magyar vonatkozása, hiszen a rajta hallható Dissident című dalt a népszerű népdalénekesnő, Szalóki Ági énekelte fel.
Az együttes Magyarországon is több alkalommal koncertezett nagy sikerrel.
Az Oi Va Voi felállása az évek alatt néhány alkalommal változott, távozott például a Lemez Lovas művésznéven ismert dalszerző és trombitás, illetve szólókarrierbe kezdett a több stílusban is otthonosan mozgó hegedűs, Sophie Solomon, aki 2006-ban Poison Sweet Madeira címmel készítette el első önálló albumát. A változások a zenekar hangzását azonban nem érintették, köszönhetően annak, hogy a nagyszerű muzsikusok rendkívüli arányérzékkel vegyítik a különféle stílusokat.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Oi Va Voi - Waiting



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. június 20. Nézettség: 266

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal