Dusty Springfield

6 videó
Dusty Springfield született Mary Isobel Catherine Bernadette O’Brien (London, 1939. április 16. – Henley-on-Thames, Oxfordshire, 1999. március 2.); angol soul-pop énekesnő, a 60-as évek zenei ikonja. Számos, mára világhírűvé vált dala jelent meg az 1960-as években. Az énekesnő a hetvenes-nyolcvanas években eltűnt a nyilvánosság szeme elől, de a kilencvenes évek elején, a Pet Shop Boys duóval közösen előadott What Have I Done To Deserve This című dallal újra a közönség érdeklődésének középpontjába került. A kilencvenes évek közepén még kiadott egy lemezt, majd a rákkal való hosszas harc után, 1999.március 2.-án meghalt. Paul Fenn, az énekesnő ügynöke úgy nyilatkozott: a zeneipar „egyik jelképét”, és „az évszázad legtehetségesebb énekesnőjét” vesztette el.
Karrierjét a The Lana Sisters együttessel kezdte 1959-ben, ám lemezt nem, csupán egy dalt a You've Got What it Takes-t adták ki amely hatalmas siker volt, leginkább Írországban. Tom Springfield-el, bátyjával (született Dionysius P. A. O'Brien) 1960-ban megalapítottak a The Springfields együttest, amely három lemez kiadása után három évvel később, 1963-ban feloszlott. Ekkor indult el Dusty szólókarrierje, ami azóta legendává vált.
1968-ban Carole King elismert country legenda megírta Dusty Dusty in Memphiscímű lemezének dalait. Az album 2001-ben bekerült a Grammy Hall of Fame-be, ahova csak a legjobb lemezek kerülnek be. A lemez hatalmas siker lett, ám csak a későbbi a A Girl Called Dusty vált világhírűvé.Legsikeresebb dala az I Only Want A Be With You.
Vállaltan biszexuális volt, ám szerelmi életéről ezen kívül nem sokat tudni. Alkohol és gyógyszerproblémái miatt az 1980-as években a bulvárlapok előszeretettel cikkeztek róla.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Dusty Springfield - Son of a preacher man



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. november 14. Nézettség: 234

   


Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal