Billy Budd

9 videó
Billy Budd, Sailor ( 1924 ) egy novella kezdődött novemberben 1888 amerikai író Herman Melville , befejezetlen maradt a haláláig, 1891-ben, és a megjelent 1924-ben. ben elismert a brit kritikusok, mint egy remekmű, amikor megjelent Londonban , és gyorsan vett a hely között a kánon jelentős munkák az Egyesült Államokban.

A novella-ben fedezték fel kéziratban 1919-ben Raymond M. Weaver , aki tanul Melville papírokat, mint az első életrajzírója. [1] Melville özvegye kezdte szerkeszteni a kéziratot, de nem tudta eldönteni, hogy a férje szándékait több kulcsfontosságú ponttal, vagy akár, hogy a kívánt címet. Gyenge transzkripció és félreértelmezése Melville jegyzetek gátat szab az első megjelent változata a szöveget. Miután több év tanulás, Harrison Hayford és Merton M. Sealts, Jr. közzé, ami most tartják a legjobb transzkripció és kritikai olvasás szöveget 1962-ben.

A novella adaptálták, mint a színpadi játék 1951-ben készült a Broadway , ahol elnyerte a Donaldson Díjak és Outer Critics Circle Awards legjobb játék. Benjamin Britten igazítani, mint egy opera az azonos nevű, először végzett 1951 decemberében.

A darab készült belőle a film 1962-ben készült, rendezte, társszerzője, és a főszereplő Peter Ustinov és Terence Stamp kap egy Oscar- jelölést az ő első nagyjátékfilmje.
Bővebben: Wikipédia.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Britten: Billy Budd (Glyndebourne)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2014. június 14. Nézettség: 203

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal