Farkas-Jenser Balázs

19 videó
Magyar énekes, gitáros, dalszerző aki született:Budapest, 1990. május 30-án. A TV2 Megasztár című műsorának hatodik szériájának döntőseként vált közismertté.
Általános iskolai tanulmányait a Németvölgyi Általános iskolában kezdte meg, majd miután édesanyja révén lehetősége nyílt arra, hogy egy jó nevű, angol alapítványi iskolában folytassa tanulmányait, 1997 szeptemberétől 2000 júniusáig a Magyar-British International School-ban tanult. Ezidő alatt kezdte meg zongoratanulmányait, amelyeket 4 éven keresztül folytatott. Miután négy korai évét angol rendszerű és nyelvű oktatás keretein belül végezte, szülei úgy vélték, annak érdekében, hogy a magyar tanrendszertől ne szokjon el teljesen, tanulmányait a továbbiakban -- hogy a hatosztályos gimnáziumra megfelelően felkészüljön -- a Kiss János Általános- és Középiskolában folytatja. Ekkor rekesztette be zongora-, és kezdett bele klarinét-tanulmányaiba Benke Imre útmutatásával.
2001-ben látta a Blues Brothers 2000 c. filmet, amely alapjaiban határozta meg későbbi zenei ízlését. Ekkor került közel hozzá a blues- és soulzene. Eric Clapton, BB King, Aretha Franklin azonnali kedvencei lettek. Miután a magyar tanrendbe visszaszokott, felvételizett a Baár-Madas Református Gimnáziumba, ahová felvételt nyert. 2006-ban megkapta első gitárját, amely fontos fordulópont volt az életében. " Képtelen voltam letenni, volt, hogy napi 3 órán keresztül. " Barátjával, Almássy Marcival kezdett egy nyári napon ismét énekkel próbálkozni, ekkor jött rá, hogy mennyire fontos neki a vokális zenélés is: " Mindig is énekeltem. Ellenben soha nem vetődött fel bennem, hogy evvel komolyabban is kéne foglalkozni. Amikor viszont elkezdtünk Hendrix-dalokat énekelni egy nyári délutánon, rájöttem, hogy mindenképpen kell, hogy kipróbáljam magam zenekari keretek közt is." Ekkorra első elektromos gitárjára is szert tett, és elkezdett ismerkedni Stevie Ray Vaughan zenéjével. A blues-zene iránti szeretete tovább erősödött. Ekkor kezdett el gitározni Palatin Eduárd és Lakatos Elek mentorálása alatt.
A Kőbányai Zenei Stúdióban három éves képzését 2010-ben fejezte be.A Kőbányais évek alatt számos zenekarban zenélt, de ezek többségében fiatal zenészek lelkes csoportjai voltak; komolyabb koncepció és infrastruktúra nélkül. 2010 nyarán érkezett felkérése az akkori Freezbee zenekartól, hogy csatlakozzon hozzájuk mint énekes: Balázs úgy érezte, hogy ez komolyabb kezdeményezés lehet, mivel előzetes zenei anyagokat, koncepciót tudott felmutatni a zenekar. A közös munka elkezdődött 2010 őszén. 2011 májusában csatlakozott a zenekarhoz Simonyi Zádor dobos, így az eredeti felállásból Krenyiczky Ervin gitáros, és Gassama György basszusgitáros maradt. 2011 tavaszán felvetődött az ötlet, hogy a TV2 Megasztár című tehetségkutató keretében megméresse megát. 2011 őszén a TV2 bejelentette, hogy a műsort elhalasztja 2012 januárjára. Az ősz folyamán a zenekar folytatta a próbázást.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Farkas-Jenser Balázs - Somewhere over the rainbow (Israel Kamakawiwo'ole) - tv2.hu/megasztar



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2014. július 4. Nézettség: 274

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal