Cher

39 videó - 1946
Cher (teljes nevén: Cherilyn Sarkisian LaPiere Bono Allman, El Centro, Kalifornia, 1946. május 20. –) Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas amerikai énekesnő, színésznő, a "popzene istennője". Cher cseroki-indián anyától és örmény apától származik.
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, több mint 100 millió albumot adott el világszerte. Ő az egyetlen Madonna mellett, akit kétszer is Európa vezető énekesének választottak. Cher az egyetlen előadó a történelemben, akinek három turnéja is szerepel a 2000-es évek legsikeresebb koncertsorozatait felvonultató listán. Believe című dala a zenetörténelem harmadik legsikeresebb női slágere. A hatalmas zenei eredmények mellett sikeres színésznő is, hiszen nyert Oscart a legjobb női főszereplő kategóriában és három Golden Globe-díjjal rendelkezik. Eddigi utolsó nagylemeze 2002-ben jelent meg, és 2002-től 2005-ig tartó búcsúturnéja után visszavonult, de 2008-ban egy grandiózus fellépés-sorozattal visszatért a színpadra. 2010-ben leforgatta 10 év utáni első főszerepes filmjét, a Burlesque-t (magyar címe: Díva) Christina Aguilerával. A filmhez két új betétdalt is felvett, amelyből a You Haven't Seen The Last Of Me 2011-ben Golden Globe-díjat nyert. Nemrégiben elismerte a majd 4 éves pletykát, mi szerint új albumot rögzít, amelynek kiadása 2011-re várható. Cher 2010-ben 47. évét celebrálhatja a showbusinessben, több mint 100 millió eladott albummal és rengeteg listavezető slágerrel. Cher hangterjedelme mély kontraalt.
Cher 1946-ban született a kaliforniai El Centroban. Vágya mindig is az volt, hogy színész lehessen, ezért 16 évesen elhagyta szülővárosát, Los Angeles-be ment. Itt lett a The Chrystals nevű együttes háttérénekese, majd az egyik szólista hiányzása miatt beállhatott, mint az egyik főénekes. Ekkor ismerték fel Cherben a kellő temperamentumot, és a csodálatos hangot. Egy kávézóban megismerkedett Sonny Bonóval, akivel később szerelmi viszonyt folytatott.
Cher a '70-es évek elején hatalmas eredményeket ért el, de az évtized közepére már nem volt sikeres albuma, ezek után 1979-ben ismét berobbant. Ekkoriban indul a Sonnyval közös Sonny & Cher Show, majd a még híresebb Cher Show.
Cher 1980-ban az előző sikerei után rockbandát alapított és a kor stílusát meghatározó rock stílusú albumot adtak ki. Címe Black Rose lett a Cher bokáján található tetoválás után. Az albumból mindössze kevesebb mint fél millió példány kelt el. A kislemezek is eltűntek a süllyesztőben. Az albumot promotáló turné is félbemaradt sikertelensége után. A The Black Rose Show mindössze három állomást ölelt fel. Ennek következtében nem került a boltokba sem az élő koncertfelvétel, sem a második Black Rose-korong. A banda mindössze egy év után feloszlott. Az egy évvel később kiadott I Paralyze volt Cher utolsó albuma, amely megbukott a listákon. Az album kislemezei nem értek el helyezést a Top 100-ban. A bukott lemez után Cher visszavonul, s a filmezést helyezi fókuszba.
1990-ben megjelenik Cher egyik legsikeresebb filmje, a Sellők. A film betétdalait összegyűjtő, sikeres Mermaids OST albumon találhatjuk a világhírű The Shoop Shoop Song című dalt. Bár a belőle készült kislemez Amerikában mindössze a 33. helyig jutott, Európában szinte mindenhol 1. helyezést ért el.
Miután Cher felépült az Epstein vírusból, 1992-ben kiadta a The Greatest Hits: 1965–1992 című válogatásalbumát, amelyen három új szerzemény is található, köztük a Many Rivers To Cross, élő felvétel a Heart Of Stone Tourból. Az album nem várt sikert ért el: összesen több mint 7 millió eladott példány, ezzel a válogatásalbum több neves előadó studióalbumát is maga mögé utasította, és több országban, köztük Nagy-Britanniában number one helyezést ért el.

 
Believe Tradução (português) CHER
CH7 Sunday Night 22 Sept 2013 - Cher
CHER & DAVID ESSEX Long & Winding Road
CHER - HEART OF STONE - D2K TOUR - APRIL 7, 2014 - TORONTO, CANADA
Cher "Woman's World" Remix | RuPaul's Drag Race
Cher & Tina Turner - Makin Music Is My Business
Cher - "Dov'è L'Amore" (High Quality)
Cher - Alive again HQ/HD
Cher - Believe (Official Music Video)
Cher - Believe HD
Cher - Believe [Official Music Video]
Cher - I Found Someone (Official Music Video)
Cher - I Walk Alone (Official)
Cher - If I Could Turn Back Time (Official Music Video)
Cher - If I Could Turn Back Time (Official Music Video)
Cher - Save Up All Your Tears
Cher - Strong Enough "Video Official" (Subtitulada en Español) [HQ]
Cher - The Believe Tour, 1999 - 2000
Cher - The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss) [Official Music Video]
Cher - Walking In Memphis (Official Music Video)
Cher - Welcome to Burlesque
Cher - Woman's World [OFFICIAL HD MUSIC VIDEO]
Cher - You Haven't Seen The Last Of Me (Official Music Video)
Cher- You Haven't Seen the Last of Me (Official Video) HQ
Cher - You Haven't seen the last of me (Burlesque) Subtitulado HD
Cher - i Hope You Find It (Dance Remix)
Cher Bang Bang Lyrics (New)
Cher Believe Full Album
Cher Biography: Life and Career of the Singer and Actress
Cher I Paralyze
Cher Live: The Farewell Tour Full Concert
Cher Live in Concert D2K
Just like Jesse James - Cher (with lyrics)
Oprah, Cher & Tina at Caesars Palace
Peter Cetera and Cher - After all (with lyrics)
Sonny & Cher - I Got You Babe (1965)
cher LIVE IN CONCERT
cher i found someone
zappIT.gr YFSF: Μπέτυ Μαγγίρα - Cher
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Cher - If I Could Turn Back Time (Official Music Video)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2015. április 29. Nézettség: 285

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal