Hossam Ramzy

27 videó
Hossam Ramzy (arabul: حسام رمزي; született Kairóban, Egyiptom) egy egyiptomi ütőhangszeres és zeneszerző. Dolgozott a nyugati művészek, mint Jimmy Page és Robert Plant, valamint arab zene művészek, mint Rachid Taha és Khaled.
Ramzy ben született egy gazdag kairói családban. Ő kezdett el játszani a darbuka és tabla fiatal korban. Költözött Szaúd-Arábia egy ideig, és elsajátította a hagyományos beduin zenei stílusokat. Az 1970-es Londonba költözött és elkezdett játszani a szaxofonos Andy Sheppard. Közös munkái jazz-zenészekkel szerzett neki a beceneve "The Sultan of Swing". 1989-ben dolgozott együtt Peter Gabriel a zenéje Martin Scorsese A Krisztus utolsó megkísértése. Ez hozta a figyelmet a művészek, Frank Asher és a Gipsy Kings.

1994-ben visszatért a gyökereihez és egy tíz darabból álló egyiptomi együttes, mely végzett az album No Quarter: Jimmy Page and Robert Plant Unledded. Ramzy és együttese is szerzett expozíciót turné Plant Page egész 1995 alátámasztására album. A következő évben Ramzy kiadta az első három együttműködések angol rendező Phil Thornton, Örök Egyiptom. A siker Örök Egyiptom keveredik az arab zene kéri a követési album Immortal Egyiptom és Enchanted Egyiptomban. 1998-ban végzett Rachid Taha, Khaled és Faudel saját 1,2,3 Soleils koncert és támogatta Khaled ismét a Claude Challe album repülő szőnyeg.

2000-ben, Jay-Z mintában az ő verzióját "Khosara" a "Big Pimpin '". 2000 után Ramzy egyre inkább kezdett dolgozni megszervezése zenét popsztárok. 2005-ben rendezett néhány dalt Ricky Martin album Élet és dolgozott Shakira albumát She Wolf. Ő is hozzájárult a két dal a film zenéjét, Prince of Persia, és az egyik, hogy a zenéjét Conan The Barbarian.

Legújabb albuma címmel Rock the Tabla megjelent 2011. augusztus 30-Jellemzője indiai zeneszerző AR Rahman, Omar Faruk Tekbilek, Manu Katché és Billy Cobham.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

El hob halal by Hossam Ramzy



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2015. június 2. Nézettség: 192

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal