Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Blue Jeans and Bloody Tears: a Eurovision song created by Artificial Intelligence



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2019. május 14. Nézettség: 231

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2019. május 14. 19:29
Itt az idei Eurovízió első nagy meglepetése
Mesterséges intelligencia komponált egy Eurovíziós Dalfesztivál által ihlettett duettet. A számban Izrael első eurovíziós nyertesének, Izhar Cohen és egy számítógép hangja is hallható.
A mesterséges intelligencia már több alkalommal bizonyította, hogy bizonyos területeken az emberekkel is képes felvenni a versenyt. A Google gépagya például egy rendkívül bonyolult stratégiai játékban, a góban még a legnagyobbakat is le tudja győzni, de a mesterséges intelligencia a versírásban és a festészetben is megmutatta már tudását.
A napokban zajló dalverseny alkalmából egy izraeli művészekből, zenészekből, programozókból és vállalkozókból álló csoport, az Oracle innovatív mesterséges intelligenciájával és gépi tanulási technológiájával kreatív projektbe kezdett.
Az új dal elkészítéséhez több száz Eurovíziós dalt tápláltak egy neuron-hálózatba, majd algoritmusok segítségével több ezer új hangsort és szövegsorokat alkottak.
A csapat tagjai utóbb kiválasztottak néhány zenei egységet, majd létrehozták a Blue Jeans & Bloody Tears (Kék farmer és véres könnyek) című számot. A mesterséges intelligencia által írt dal magát az Eurovíziós Dalfesztivált, annak gyakran giccses és humoros hangulatát ünnepli.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal