Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

AC/DC - Highway to Hell (Official Video)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2020. július 26. Nézettség: 266

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2020. július 26. 00:04
Ma 40 éve jelent meg a világ legsikeresebb rocklemeze
Napra pontosan 40 éve, 1980. július 25-én jelent meg a lemez, ami óriási sikert hozott az akkor még csak 7 éve működő zenekarnak. Az albumból azóta is rengeteg fogy, az elmúlt évtizedben 3 millió példány ment el csak Amerikában. Az eladási adatok alapján jelenleg ez a legsikeresebb hard rock stúdiólemez a világon.
Metallica, Nivana, esetleg a Black Sabbath vagy a Guns N' Roses? Egyik sem. Az járt a legközelebb, aki az AC/DC-re gondolt a címet olvasva. Az ő 1980-as, éppen 40 éves lemezük, a Back in Black vezeti a legjobban fogyó, azaz legsikeresebb hard rock lemezek listáját. Az olyan rangsoroknál, amelyek úgy kezdődnek, hogy „minden idők leg...”, mindig felmerülnek megbízhatósági kérdések az adatokkal kapcsolatban, de legalábbis egy egészséges kétely, és nincs ez másként a legjobban fogyó albumoknál sem. A fő nehézséget a számok közötti rend kialakításában elsősorban az okozza, hogy a technológiai fejlődés miatt
már rég nem csak lemezekről, vagyis fizikai hordozókról van szó.Hanem ott van a jó pár éve uralkodó streaming szolgáltatás, ráadásul több platformon is. Míg korábban leginkább csak a hordozók különböztek. A hanglemez mellett a '60-as évektől már megjelentek a magnókazetták, aztán jó húsz évre rá jött a CD, de jól elfértek egymás mellett ezek, legalábbis az eladási számok követhetőségét nem befolyásolták jelentősen.
Azt is érdemes megemlíteni, hogy a lemezekkel kapcsolatos listáknál sokan külön kezelik a stúdiólemezeket a válogatásoktól. Azaz a legsikeresebb lemezek kategóriájába kizárólag stúdiólemezeket vesznek, és kihagyják például a klasszikus greatest hits válogatásokat vagy akár a filmzenei lemezeket. Ez már tényleg kukacoskodásnak tűnik, de az analóg és a digitális korszak fogyasztási adatait tisztába kell tenni, még ha szinte lehetetlennek tűnik is a feladat.
vasárnap, 2020. július 26. 21:03
Végre egy jó zene! :D
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal