White Lion

3 videó - 1983
Amikor 1983-ban Mike Tramp Dániából megérkezett az Egyesült Államokba, feltehetően ugyan olyan ambiciózus álmokat dédelgetett, mint sok más, hosszúra növesztett hajú, csókos szájú kollégája az évtized derekán. Mindenki így tett akkoriban, ráadásul Dánia is ekkor kezdett jelentősebben belenőni a metal világba – gondoljunk csak Lars Urichra, a Mercyful Fate-re, vagy akár a Pretty Maidsre. Tramp végül a glam metal világában próbálta megvetni a lábát, ebben pedig nagy segítségére volt Vito Bratta, akivel rögvest neki is láttak a dalírásnak, majd csatlakozott hozzájuk Felix Robinson és Nicki Capozzi is, hogy aztán együttesen összehozzák a legnagyobb dán/olasz-amerikai glam metal bandát.

1987-ben a csapat leszerződött az Atlantic Records-hoz, majd az MTV őrület közepén megjelentette második, örökérvényű klasszikussá ért anyagát, a ’Pride’-ot. Az albumot a megjelenés előtt egy kislemez harangozta be, a ma már legendássá vált Wait. Az elmélkedős, akusztikus darabból hirtelen power balladába átfolyó nóta azonnal slágerré vált, Amerikában lassacskán felkúszott egészen a nyolcadik helyig a listákon. Indokoltan, hiszen a dal mára az egyik legszebb romantikus glam metal himnusznak is tekinthető, amely megalapozta a White Lion hírét.

Rövidesen követte őt a Tell Me című parti rock kislemez, mely azonban nem szerepelt ilyen fényesen a listákon, viszont a When The Children Cry balladája egészen a Billboard harmadik pozíciójáig jutott

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Szabó Sándor Pipo
 

White Lion - Radar Love - live BYH Festival 2005 - HD Version



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2011. július 6. Nézettség: 215

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal