Nigel Kennedy

12 videó
"A hegedű Jimmi Hendrixe"
Nigel Kennedy (Brighton, 1956. december 28. – ) brit hegedű-, ill. brácsaművész, akit a világ egyik vezető hegedűvirtuózaként tartanak számon. Egyedülálló tehetsége friss energiát hozott a klasszikus- és kortárs zeneirodalomba. Zenéje a klasszikusok, a kelta népzene, a rock- és dzsessz-zene elemeinek ötvözésén alapszik.
A zenekritikusok is szuperlatívuszokban írnak róla. „Egész életemben egyetlen brit hegedűstől sem hallottam még ilyen merész és mámorító előadást. Kennedy játéka egy magasabb rendű érettségről tanúskodik. A világ egyetlen hegedűművésze sem lenne képes ilyen gördülékeny átmenetre különböző stílusok között."
Kennedy-t egyesek a klasszikus zene „fenegyerekének” is tartják.Nigel Kennedy „ars poeticájának” érzi a komolyzene népszerűsítését, különösen a fiatalok körében.
Az esetenként csak szimplán Kennedy néven ismert előadó a Guiness Rekordok Könyvében is szerepel, mint legtöbb eladott klasszikus lemez előadója; az 1989-es Vivaldi: A négy évszak felvétellel érte ezt a kitüntetést.
Önmagát ekképpen szokta definiálni: „Mondhatják, ha akarják, hogy én egy komolyzenét játszó hegedűs vagyok, de én mindig egy olyan muzsikusként látom magam, aki zenének nem csak egy részét játssza.”

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Nigel Kennedy-and Jaz Coleman - "Riders on the storm" The Doors



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2011. október 3. Nézettség: 180

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal