Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Cold start RAM 2500 at -35F (-37C) Fairbanks, AK



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Cars (Autók) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. szeptember 7. Nézettség: 257

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. szeptember 7. 21:34
5.- Hőmérséklet, az meg mi?
Ma már minden annyira automata, hogy az összes értéket mérő elektronika igyekszik mindent optimális szinten tartani, és nem akad már olyan műszer, ami a vezető orrára kötné a pontos olajhőmérsékletet, nyomást. Sőt, néha a vízhőfokkijelzés sincs ott a műszerfalon. Ennek ellenére nem szabad elfeledkezni arról, hogy az álló motor hideg, és a hirtelen nagy terhelés komoly problémák forrása lehet, főleg a dízeleknél.
Aki hidegen küldi a motort, az a füstös égéssel károsítja a porlasztócsúcsokat. Ha a csúcs megszorul és nyitva marad, túl sok gázolaj jut be a motorba, ami nagyon nem vicces. Mire az alig hallható hiba feltűnik, az alumíniumdugattyú szépen elolvad.
Ha már hőmérséklet, arra is érdemes figyelni, hogy nagy terhelésnél (autópályáról kiállva vagy hegyre kaptatás után) leállítás előtt hűtsük vissza 2-3 perc alapjárati ketyegéssel a turbót. Normál városi közlekedésnél, kis gázzal járva elég fél-egy perc is a lecsengésre. Egy tisztességes autópályás tempó után még percekig izzik a turbóház, szóval ha nem hagyunk neki időt lehűlni, hirtelen leállítjuk a motort, a csapágyakat hűtő olajáramlás nélkül pedig pikk-pakk megég a tengely, és vihetjük javítani a feltöltőt, ami garantáltan fájni fog.

De indítás után is mindig várjunk 10-20 másodpercet a gázadással, hogy elérjen a feltöltőhöz az olaj.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal