Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Winter tyres VS summer tyres : braking on snow - rezulteo



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Cars (Autók) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. szeptember 7. Nézettség: 218

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. szeptember 7. 21:35
7.- Nem évszaknak megfelelő gumit használsz
A képlet itt végtelenül egyszerű: ha nyáron télit használsz, akkor jobb ha új szett után nézel a hidegebb évszakokra, hiszen addig úgyis elkoptatod a gumikat a forró aszfalton. Ha pedig nyári abroncsokkal mész neki a télnek, akkor maradjunk annyiban, hogy nem csak az autód épségével játszol. Már rég túl vagyunk azon a marhaságon, hogy a téli abroncs csak marketingfogás. Millió teszt bizonyítja (és persze saját tapasztalat), hogy a télivel drasztikusan lecsökken a féktáv, ha repkednek a mínuszok.
8.- Figyelj, mit tankolsz!
Elsősorban a dízelmotorokat veszélyezteti a félretankolás, ahol a nagynyomású rendszerek nehezen viselik a benzin miatt megnőtt nagyobb terhelést és a kenés hiányát, amit ott az üzemanyag végez. A régi dízelmotoroknál az adagoló mehet tönkre, az újaknál a szivattyú és a befecskendezés elemei. Utóbbiak több százezer forintos tételt is jelenthetnek. A károsodás mértéke függ attól, milyen keverési aránnyal kerül benzin a tankba és mennyi ideig üzemelt a nem megfelelő üzemanyaggal a motor.
Egy egyszerűbb benzines motor akár meg is úszhatja a dízelkalandot. El kell távolítani belőle a gázolajat és teletankolni újra. De fordított esetben, azaz amikor benzin kerül egy dízelbe, akkor sem minden esetben végzetes a hiba, főként ha azonnal észleli a sofőr a hibát. Még rövid időre sem szabad beindítani. Ilyenkor a tisztítás mellett egy üzemanyagszűrő-cserével megúszható talán. Érdemes ilyenkor azonnal szerelőhöz fordulni, mert ha sok benzin került egy dízelautóba, akkor az egy komolyabb művelet, hogy megóvják a motort. Nemcsak el kell távolítani a rossz üzemanyagot, de ki kell tisztítani az üzemanyag-ellátó rendszert és ellenőrizni a működését.

Normál esetben – amikor megfelelő üzemanyag van a tartályokban – gázolajat viszonylag nehezen lehet benzines autóba tankolni, mert a dízel töltőpisztoly csöve vastagabb, mint a benzinesek betöltőnyílása. Ugyanakkor a dízelautók tartályának csövébe könnyedén tehetjük a benzines töltőpisztolyt, ezért is fordul elő gyakran, hogy rossz üzemanyag kerül az autókba.
Régebben egy-egy tank gázolajhoz tudatosan is tankoltak benzint, mert állítólag így nem dermedt meg nagy hidegben az üzemanyag.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal