Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

BMW 7 Series gesture control display key touch command surround view



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Cars (Autók) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2017. január 16. Nézettség: 378

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2017. január 16. 19:43
. A már jól ismert formákat a tengelytávba toldott plusz 14 centi, és a jóval méretesebb hátsó ajtó teszi még fenségesebbé. A 750Li bizony tiszteletet parancsoló jelenség, és bár már alapáron is 19 colos kerekek járnak hozzá, a téli gumik józan 18 colos kerekei sem rontanak az összképen – persze egy látványosabb szettel még elegánsabbá válhat az autó.

A formákról ezúttal nem írnék bővebben, hiszen ezen a fronton mindenkinek saját szíve joga, hogy ítélkezzen az autó felett, de annyit azért érdemes leszögezni, hogy a 7-es vérbeli BMW, így a rengeteg finom részlet mellett azért továbbra is tetten érhetőek a kategória átlagánál sportosabb és agresszívabb megjelenést biztosító elemek – de nem voltak szűkmarkúak a krómbetétekkel és a látványos részletekkel a gyáriak. A lézeres technológiával felvértezett fényszórókat azért érdemes kiemelni, ugyanis az egyelőre még csak a drágább négykerekűeknél elterjed megoldás valóban képes szinte nappalt varázsolni az éjszakába.
hétfő, 2017. január 16. 19:44
Az izgalmak azonban egyértelműen a méretes ajtók feltárásával hágnak a tetőfokukra: elöl semmi változás a normál testvérekhez képest, de hátul már más a helyzet. Mielőtt még rátérnénk a luxus magasiskolájára, a rend kedvéért azért el kell mondanunk, hogy a gyakorlatilag minden extrát tartalmazó tesztautó esetében minőségi és összeszerelési téren nem találhatunk fogást. Azt hiszem, ha ez nem így lenne, az felháborító is lenne.
hétfő, 2017. január 16. 19:44
A 7-es utasterének szinte minden részletét a legfinomabb anyagok borítják: ahol nem a puha Nappa bőrkárpitokkal találkozunk, ott valódi fémet vagy éppen erezett gesztenye nemesfa betéteket tapogathatunk, legalábbis ebben a konfigurációban. A masszázsfunkciós komfortülések királyi kényelmet nyújtanak és minden irányba elektromosan állíthatók – és természetesen szellőztethetők és fűthetők is. Ha mindez még nem lenne elég, az ülésfűtéssel együtt a középső és a szélső könyöklőket is fűti az autó, de kormányfűtés is rendelkezésre áll.
hétfő, 2017. január 16. 19:44
A rengeteg kezelőszervet általában nem szívleljük igazán, de a 7-es esetében egyszerűen nincs más megoldás arra, hogy a megannyi funkciót irányítani tudjuk – ráadásul a BMW mérnökei ügyesen helyezték el és csoportosították őket. Az ergonómia szintén kifogástalan, csupán egyetlen hibát sikerült felfedeznem ezen a téren: amikor az anyósülés teljesen előre van hajtogatva – még a fejtámla is lehajlik, hogy a „főnök” kilásson előre – akkor bizony zavarja a kilátást a jobboldali külső visszapillantóra. Ezt leszámítva azonban a kezelhetőség kifogástalan, sőt! Szinte minden funkciót legalább két, de olykor akár háromféleképpen is elérhetünk.
hétfő, 2017. január 16. 19:44
A tekerőgombbal és érintőképernyővel egyaránt irányítható iDrive rendszer továbbra is kiváló, gyors és logikus. A legfőbb funkciókat azonban a kormányról is elérjük, míg a teljesen digitális, üzemmódtól (Eco Pro, Comfort, Sport, Adaptive) függően háromféle különböző megjelenítésre képes műszerfalra is ritkán kell rápillantanunk, hiszen a head-up kijelzőn minden lényeges információ a szemünk előtt van. A BMW tehát nem hagyja cserben a sofőrt sem, hiszen hiába vágyik mindenki a jobb hátsó ülésre egy ilyen autóban, a vezetőt is tejben-vajban füröszti a 7-es.
hétfő, 2017. január 16. 19:45
Az innovatív, gyakorlatilag félig önvezető funkciót is kínáló vezetéstámogató és biztonsági asszisztensekről (sávtartó, adaptív tempomat, holttérfigyelő, 360 fokos kamerarendszer, vészfékrendszer, stb.) vagy az éjszaka igencsak hasznos, hőkamerás Night Vision funkcióról pedig még nem is beszéltünk. Ezeknek köszönhetően még a hosszú utak után is kipihenve szállhatunk ki az autóból – akár vezetőként is.
hétfő, 2017. január 16. 19:45
Van olyan funkció, amit 3 helyről irányíthatunk
Tesztautónk legjobb tulajdonságait azonban a jobb hátsó ülésen ülve tapasztalhatjuk meg, noha baloldalt sincs okunk panaszra. A kényelemről túl sokat felesleges fecsegnem, beszéljenek helyettem a képek: az anyósülést előrehajtva akár táncolhatunk is az elektromosan minden irányba állítható üléseken, de mi inkább a lábtartóra helyezve lábunkat relaxáltunk. Egyébként az ülést a legjobban megdöntött pozícióba állítva körülbelül 185 centiig tudjuk kinyújtani a lábunkat a lábtartón, de felette is találhatunk megoldást, csak valamivel kevésbé kell eldönteni az üléstámlát.
hétfő, 2017. január 16. 19:45
A pihentető utazás már csak a fűthető és szellőztethető masszázsüléseknek köszönhetően is garantált, de az 1,88 millió forintos Bowers & Wilkins Diamond hangrendszeren keresztül néhány kellemes dallammal még kellemesebbé varázsolhatjuk az utat. Ha ez sem győzne meg minket, az első ülések támláján megtalálható méretes képernyőkön keresztül tévét is nézhetünk – ezeket egyébként csak egy távirányító segítségével tudjuk kezelni, viszont az iDrive szinte összes funkcióját megkapjuk vele, és a multimédiás rendszer vagy a navigáció esetében felül is írhatjuk a sofőr parancsait.
hétfő, 2017. január 16. 19:46
A játékszereknek itt még nincs vége, hiszen az előző két tesztautóban is megtalálható Samsung tablet is helyet kapott a könyöklőben, ami ezúttal is minden fontos funkció irányítására képes, noha mindenre találunk külön kezelőszerveket is – így például az üléseket vagy a napfényrolókat is többféleképpen állíthatjuk. Ha mégis saját eszközeinkkel szeretnénk foglalkozni, egy kis asztalkát is elővarázsolhatunk.
hétfő, 2017. január 16. 19:46
Itt el tudtunk volna képzelni egy érintőképernyőt
Az autó minden képességének felfedezéséhez akár fél órára is szüksége lehet az embernek, míg a betanulási folyamat is napokat vehet igénybe, de ez ennyi funkció mellett teljesen érthető, és nem mellesleg kifizetődő, ráadásul, ha egyszer mindent magunkra szabtunk, utána már kevesebb dolgunk lesz. Ilyenkor már csak hagynunk kell, hogy a látványos hangulatfények, a napfénytető és a luxus magukkal ragadjanak minket – egy több órás utazás is pillanatoknak tűnik ilyen körülmények között. Apropó, van ám csomagtartó is: az 515 literes tér nem a legnagyobb, de ez másodlagos szempont, és így is éppen elég arra, amire kell.
14 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »