Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Bugatti Veyron $21K Oil Change ?.. Ehhh, I'll do it Myself !



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Cars (Autók) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2018. szeptember 8. Nézettség: 964

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2018. szeptember 8. 13:10
Az olyan autókat, mint a Bugatti Veyron, ritkán látni szerelőnél. Ha viszont odakerül, egy kisebb vagyont kell fizetni az átnézésért.

Ha valaki lelkes autórajongó, szeret bütykölni és adott esetben még egy saját szerelőaknát is készít magának a garázsában, odahaza is könnyű szerrel véghez tudja vinni az olajcserét. Ugyanakkor az olajcsere még akkor sem egy ökör ára, ha éppen az autószerelő végzi azt el – olajtípustól (és autótól) függően 10-20 ezer forintból kihozható. Persze van olyan autó, ahol 21 ezerbe kerül egy olajcsere – csak épp nem forintba, hanem dollárba.

A szóban forgó autó természetesen nem egy akármilyen jármű, hanem a világ egyik leggyorsabb közúti autója, a Bugatti Veyron. A kocsi éves szervizelése 20 ezer dollárba (kb. 5,6 millió forint) kerül, vagyis nagyjából annyiba, mint egy vadonatúj autó. Mindez persze nem véletlen, ahhoz ugyanis, hogy mindenhez hozzáférjenek a szerelők, nem elég egy sima szerelőakna.

Az alábbi videót a Royalty Exotic Cars nevű YouTube-csatornára töltötték fel, amin jól látszik, milyen nehéz akár csak egy olajcserét is végrehajtani a Bugattin. A kocsi karbonszálas elemeit ugyanis szinte le kell bontani, a kerekeket le kell szedni, az olaj beöntése és a maradék leürítése, illetve az olajcseréhez szükséges egyéb átvizsgálás csak ezután kezdődhet meg.
szombat, 2018. szeptember 8. 13:10
Az autót egyébként azért vitték be a szerelőkhöz, mert a Veyron hátsó, állítható terelőszárnyánál szivárgott a hidraulikus folyadék. A Jalopnik beszélt is a szerelőkkel, akik azt mondták, az olajcserét szükség esetén meg lehetne oldani a motor burkolatának eltávolítása nélkül is, ám a Bugatti előírása, hogy a szervizelésnél a motort is alaposan át kell nézni – ez pedig jelentősen megdobja a költségeket.

Szóval ha valaki véletlenül Bugatti Veyront venne, azért a magas fenntartási költséggel is számoljon.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal