Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Kia Motors New 2½ton Medium Series Truck



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Cars (Autók) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2020. november 11. Nézettség: 370

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2020. november 11. 16:39
Katonai járműveket fejleszt a Kia
A koreai hadsereg megbízásából meglévő alapokra, illetve vadonatúj, dedikált padlóra fejleszt harci járműveket a Kia Motors.

A Kia Mohave szabadidőjármű csupasz alváza adja az alapját annak a tetőszerkezet nélküli katonai terepjárónak, amelynek fejlesztését már megkezdte a Kia. A megrendelő a koreai hadsereg, akik már 2021-ben szeretnék megkezdeni a jármű kiértékelését, 2024-ben pedig nagy tételben vásárolnának a speciális terepjárműből.

Ennél izgalmasabb, hogy a Kia Motors kifejezetten katonai célú platform kifejlesztéséhez is hozzálátott. A 2,5 és 5,0 tonnás harci járművek alapjait adó padló első prototípusainak tesztjei már idén megkezdődhetnek. Az új modellekkel a hadsereg jelenlegi gépjárműállományát kívánják lecserélni, illetve készül egy öttonnás, páncélozott gépkocsi is.
Az autókat 7,0 literes dízelmotorral, tolatóradarral, 360 fokos kamerarendszerrel, műholdas navigációs rendszerrel és fűthető ülésekkel szerelik fel. A moduláris padlólemeznek köszönhetően a jövőben gyorsan és hatékonyan fejleszthetnek különböző variánsokat.
szerda, 2020. november 11. 16:40
A padlólemezt egyébként akkumulátoros és hidrogén üzemanyagcellás hajtásláncok befogadására is felkészítik, illetve alkalmas lesz különböző szintű autonóm (önvezető) technológiák használatára. Katonai szakértők kifejezetten nagy jövőt jósolnak a hidrogén üzemanyagcellának, hiszen csendes és tiszta áramfejlesztésre is alkalmas, ami a dízel generátorokról nem mondható el.
A Kia nem zöldfülű újonc a hadi beszállításban, a mai napig mindegy 140 ezer katonai gépkocsit gyártott, a negyedtonnás apróságoktól egészen a 15 tonnás mentő- és szállítójárművekig.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal