Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Rimac Nevera sets the EV Top Speed World Record!



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Cars (Autók) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2022. november 16. Nézettség: 270

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2022. november 16. 21:04
Sebességrekordot állított fel a horvátok szuperautója412 kilométer/órás sebességre gyorsult fel, és ezzel megszerezte a világ leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autója címet a horvátok szupersportautója, a Rimac Nevera.

Az 1914 lóerős fenevad korábban negyedmérföldes sprintben is rekordot döntött, akkor 8,582 szekundum alatt teljesítette a távot, ezzel nemcsak a villanyautók között, de hajtáslánctól függetlenül a világ legjobban gyorsuló szériaautójává vált.
A mostani sebességrekordhoz a horvát csapatnak olyan helyszínt kellett keresnie, ahol kellően hosszú egyenes szakasz áll rendelkezésre ekkora tempó eléréséhez. A választás végül a németországi Automotive Testing Papenburgre esett, mely egyike azon kevés pályáknak, amelyek lehetőséget kínálnak ilyen száguldásra, ráadásul itt két 4 km-es egyenes szakasz is segíti a mutatványt. A Nevera 412 km/h-s tempója egyébként a legnagyobb sebesség, amit ezen a pályán valaha mértek.
A vásárlók részére leszállított autók maximális sebessége ugyan 352 km/h-ra korlátozott, de különleges ügyfélesemények alkalmával a Rimac csapatának segítségével a korlátozást fel lehet oldani, így bármelyik autóval el lehet érni a 412 km/h-s végsebességet a megfelelően kontrollált körülmények között. Mivel az abroncsok nagy igénybevételnek vannak kitéve ilyen futamok során, különösen fontos ezek átvizsgálása és megfelelő beállítása, mielőtt az ügyfelek padlóig nyomják a gyorsítópedált. A rekordot a Nevera utcai használatra is engedélyezett Michelin Cup 2R gumikkal állította fel.0
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal