Flótás együttes

11 videó
A Flótás együttes 2001-es megalakulása óta tradicionális moldvai csángó népzenével foglalkozik. Az együttes céljai a ma még élő csángó kultúra zenei hagyományainak feltárása, stílushű megtanulása, ápolása, továbbadása, eredeti funkciójába (tánc alá muzsikálás, szórakoztatás, önkifejezés) való visszahelyezése.
Az együttes a legkülönfélébb népzenei irányzat művelőiből áll, így a vonós zenei hangzástól a bolgár dallamokon át a pávaköri mozgalomig több stílus alakította ki a zenekari hangzást. Ebből a sokféleségből táplálkozik az a hangulat, amit a dallamok közös megformálása eredményez.
Az együttes fontosnak tartja rendszeres táncházát, ami az autentikus népzene és néptánc művelésének színtere kíván lenni egy - a népi kultúrájáról nem kifejezetten nevezetes területen, Lajosmizsén.
A hagyományőrzésre törekvő, feldolgozásokon alapuló dallamok a mai városi ember és a régmúlt világ hangulati, érzelmi összecsengéséből származnak, ezért több helyen tartalmaznak a megszokottól eltérő hangszerelést és előadásmódot, hiszen a cél az együttes önkifejezésének megvalósítása.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Betyárok



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Tagok magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2009. december 17. Nézettség: 849

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2009. december 17. 14:22
BETYÁROK????- HAZAFIAK.
péntek, 2010. február 5. 19:12
Szebb jövőt!
csütörtök, 2010. április 22. 16:48
betyár-rock
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal