Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Instituto Terra - Institutional Video [English Subtitles]



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Education (Oktató) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2019. április 27. Nézettség: 292

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2019. április 27. 14:10
Egy brazil fotós megmutatta, hogy a klímaváltozás igenis visszafordítható
A 75 éves Sebastiao Salgado hosszú élete alatt bejárta a világot, hogy fotósként a világ csodáiról és szörnyűségeiről tudósítson. Élete legnagyobb műve mégis a családi birtokhoz köti, ahol stílszerűen egy szörnyűséges helyzetből csinált valami igazán csodálatosat.
Sebastiao Salgado 1944-ben született a brazíliai Aimorés városában. Kezdetben közgazdásznak tanult, egy darabig pedig a Nemzetközi Kávészervezetnél dolgozott, de hamar világossá vált, hogy az igazi karrier fotósként vár rá. Mióta erre a pályára lépett, valószínűleg többet látott a világból, mint bárki más, szent helyeket és ősi szokásokat ugyanúgy, ahogy erőszakos és igazságtalan rendszereket és pusztító fegyveres konfliktusokat. Pályája során bejárt több mint 120 országot, hogy dokumentálja a legégetőbb szociális és környezetvédelmi problémákat.
Szakmai életének három talán legfontosabb projektje a Workers, ami a kétkezi munkások egyszerű és kimerítő hétköznapjait dokumentálja, a Migrations, ami a katasztrófa sújtotta területekről menekülő embertömegeket mutatja be, illetve a Genesis, amiben olyan tájak jelennek meg, ahol a modern társadalom káros hatásai még nem ütötték fel a fejüket. Ez utóbbiról később úgy nyilatkozott,
a Genesisben a kamerámon keresztül a természet szólt hozzám. Megtiszteltetés volt hallgatni.
Salgado egész életében elhivatott humanitárius és természetvédő volt, így az is magától értetődő volt, hogy mikor végre hazatért Brazíliába, úgy érezte, tennie kell valamit a pusztuló Atlanti-parti Esőerdő Rezervátumért.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal