Food Matters - Az vagy, amit megeszel !

5 videó
Ételed legyen orvosságod, orvosságod ételed! - film az egészséges táplálkozásról. Egy fim arról, hogy igenis számít mit eszel. Egy film arról, hogy amit eszel, azzá leszel…
James Colquhoun és Laurentine Ten Bosch dokumentumfilmje arról, hogy a világ kormányai és az élelmiszeripari gigacégek a tömegtájékoztatás eszközeivel hogyan befolyásolnak minket a táplálkozási szokásainkban. A film alkotói arról kívánnak meggyőzni, hogy rengeteg pénzt és szenvedést spórolhatunk meg, ha a megfelelő, változatos és kiegyensúlyozott táplálkozással megelőzzük a betegségeinket… Az oktatás és a tájékoztatás a legfontosabb feladat, de a valós információk hiányában ebben a világban erre esélyünk sincs. Elgondolkodtató film, ami nagyon fontos kérdéseket feszeget.A test öngyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, amit a helyes táplálkozással tudunk erősíteni, fenntartani. Hippokratészi orvoslás, erre az állításra épült, ez volt a modern orvoslás alapja. A mai napig Hippokratész esküt teszik le az orvosok, viszont nem rendelkeznek táplálkozás-élettani ismeretekkel. A betegségek jelentős része, a helytelen táplálkozásból fakad, mert a szervezetünk legyengül, elveszíti a védekező képességét. Erre a mai orvoslásnak a válasza „vegyél be egy tablettát”, amivel csökkenteni lehet a tüneteket. A tüneteket jelzések a szervezetünk részéről, hogy baj van. Ezeket elnyomni, vagy nem figyelni rájuk olyan, mint letakarni az üzemanyag fogyást jelző lámpát. Ennek eredménye, hogy már csak akkor kezdünk el foglalkozni betegségeinkkel, amikor már majdnem késő és az orvostudomány már lehetetten.
Ma már az egyik legnagyobb iparággá nőtte ki magát a „betegségipar”. Az Ő fogyasztójuk a beteg ember. Gazdaságilag ellenérdekeltek, a gyógyszerek, beavatkozások, kezelések nélküli egészséges életformában, ezért nem is támogatják. Sokat lehet ezek sötét oldaláról beszélni, vagy dönthetünk úgy, hogy naivan el hisszük, mindent a mi érdekünkben tesznek. Mindig, amikor 2 választás között gondolkodunk (orvossággal vagy anélkül) tudnunk kell, hogy legalább 1 lehetőség van még. Ez a film erről a harmadik lehetőségről szól: táplálkozzál egészségesen és nem fogsz megbetegedni.
Érdemes rászánni az időt!

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

ARD extra Teil 2 - Die Pangasius-Lüge - Das große Geschäft mit dem Billigfisch , 12.03.2011



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2012. augusztus 24. Nézettség: 390

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2012. augusztus 24. 23:12
És ami az első részből lemaradt. Az ipar csak akkor fog megváltozni, ha a fogyasztó tudatos választásával kikényszeríti a változást.
péntek, 2012. augusztus 24. 23:13
És még egy gondolat. Állatkínzás? Ez vagy a libatömés?
szombat, 2012. augusztus 25. 06:01
Ez biz elég borzalmas.Igazuk van a vegetáriusoknak.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal