Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Fido vs Spot — Animal vs RobotA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. március 4. Nézettség: 271

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. március 4. 00:50
Nagyon érdekes videó........

Valódi blökivel játszik a Google robotkutyája
Katonának még nem alkalmas, de kutyaszórakoztatásra éppen megfelelő, igaz, minden bizonnyal jóval olcsóbb blökijátékok is vannak a piacon.
Az Egyesült Államok hadserege úgy gondolta, hogy az Alpha Dog és a Spot nevű robotok, melyek leginkább kutyákra hasonlítanak, még nem készek arra, hogy szolgálatba lépjenek, mert például előbbi egyszerűen túl hangos ahhoz, hogy megállja a helyét a harcmezőn, és a javítása is nehézkes. Mit csináljon hát a Google a gépesített négylábúval?
péntek, 2016. március 4. 00:51
Ugyanazt, mint egy valódival, vagyis kiküldi a szabadba, hogy játsszon egy kicsit, és legyen pajtása Cosmónak, a terriernek, akinek a gazdája az Android társalapítója és a Playground Global főnöke, Andy Rubin. Ennek az eredménye látható a videón, amint Cosmo a területét védve megugatja Spotot. Még mindig jobb, mint a fenékszaglászós megoldás. Nem tudni egyébként, hogy Spotnak mi lesz a sorsa, mert a katonaságnak nem nagyon kell, és arról sincs információ, hogy a Boston Dynamics mit szeretne kezdeni vele, ami azonban biztos, hogy kutyaszórakoztató játéknak kicsit drága lenne. A hadsereg eredetileg úgy gondolta, hogy Spot a földi felderítésben játszhatna szerepet, ám ehhez a robot nem elég önálló.
péntek, 2016. március 4. 00:51
Ugyanakkor elég ügyesen mozog már, és ha másra nem is, arra jó, hogy a jövő fejlesztéseihez alapot adjon, így például az egyensúlyozó rendszere megtalálható az Atlas Robotban, ami már a következő generációja a humanoid gépeknek.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal