Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Printable Hydraulic Robots



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. április 9. Nézettség: 289

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. április 9. 18:47
A 3D nyomtatás ismét olyat mutatott, amit eddig soha
Az MIT kutatói egyetlen folyamattal képesek működő robot kinyomtatására.
szombat, 2016. április 9. 18:47
A 3D nyomtatás területe szinte óráról órára képes meglepni a világot azzal, hogy milyen új, addig hihetetlennek tűnő eszközöket, anyagokat képesek ezzel a módszerrel reprodukálni. Ezek között ott van a bionikus kar létrehozása, az emberi szerv szövetét másoló bio máj, hallókészülékek, különböző protézisek létrehozása, vagy éppen egy azonnal működő mini robot.
szombat, 2016. április 9. 18:47
Instant robot nyomtatással
Ez utóbbit az MIT mesterséges intelligenciával foglalkozó részlege (Artificial Intelligence Laboratory, CSAIL) hozta létre, ami több szempontból is kiemelkedő teljesítmény. A 3D nyomtatás megszokott folyamatai szerint az így megalkotott szerkezeteket részenként nyomtatják ki, majd a végén egy összeszerelésre, illesztésre van szükség, hogy a szerkezet működőképes legyen.
szombat, 2016. április 9. 18:48
nyomtatás végére egy azonnal működő robotot képesek megalkotni. Miután a hatlábú, pókszerű robot kikerül a nyomtatóból, mindössze akkumulátorral, valamint a mozgást segítő motort kell elhelyezni benne, és azonnal útjára engedhető, sőt, akár a mobilos vezérlés is megoldható.
szombat, 2016. április 9. 18:49
Mindez azért kivitelezhető, mert a nyomtatás során képesek eltérő tulajdonságú, szilárdságú anyagok felhasználására. A kutatást vezető szakemberek által „nyomtatható hidraulikának” nevezett módszerrel ugyanabban a nyomtatási folyamatban szilárd, illetve rugalmas alapanyagok is szerepelhetnek, amit összesen nyolc nyomtatófej egyidejű használatával lehetséges.
szombat, 2016. április 9. 18:49
Olcsó, gyors, hatékony
A módszer jelentősége abban áll, hogy a hagyományos, magas költségű gyártási megoldásokhoz képest így jelentősen olcsóbban és gyorsabban létrehozható egyszerű feladatokra szánt robotok. Ennek elsősorban olyan terepeken, viszonyok között lehet fontos szerepe, mint egy természeti katasztrófa (pl. földrengés), vagy egyéb jellegű vészhelyzet, ahol a terep felderítésére, túlélők felkutatására kell rövid időn belül létrehozni egy szerkezetet.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal