Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

iPhone ATM PIN code hack- HOW TO PREVENT



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. július 24. Nézettség: 413

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. július 24. 00:31
Egy telefon, egy elkövető...
Míg a bankkártyás csalások java része eddig komolyabb technológiai fejlesztéseket, szervezett, többszereplős bűnözői fellépést igényelt, addig egy hőkamerás okostelefonnal már egyetlen elkövető is komoly veszélyt jelenthet. Erre tökéletes példa az alábbi felvétel is, amelyen egy amerikai techbolond illusztrálja - természetesen prevenciós céllal -, hogy a probléma igenis valós.
vasárnap, 2016. július 24. 00:31
Mint az a kisfilmen is látható, az okostelefonhoz csatlakozó (2014-ben még nem volt olyan okostelefon, amelyben beépített hőkamera volt) hőkamerával nem csak a lenyomott gombokat, de még azok sorrendjét is könnyedén kifigyelheti a csaló (a leghalványabb az első számjegy és így tovább). Ha pedig a PIN-kód megvan, már csak egy ügyes zsebes kell, hogy megszerezze a kártyánkat, és kész is a baj.
vasárnap, 2016. július 24. 00:32
Bárki fillérekért hozzájuthat
Habár hőkamerával elkövetett bankkártyás csalásról eddig nem hallottunk Magyarországon, a legaggasztóbb az egészben mégis az, hogy néhány év alatt várhatóan a legolcsóbb készülékekben is megtalálható lesz ez a fícsör. A Cat telefonja egyébként várhatóan 219 ezer forint körül lesz kapható a magyar kereskedőknél, de hűségidő vállalásával akár olcsóbban is be lehet majd szerezni a szolgáltatóktól.
vasárnap, 2016. július 24. 00:32
Így tehát az is csak idő kérdése, hogy idehaza is megjelenjen ez a trükk a bűnözők repertoárjában - ha eddig még nem történt meg.
vasárnap, 2016. július 24. 00:32
Egy biztos, a bankkártyás visszaélések száma rendkívül nagy gondot jelent Magyarországon is: az MNB legfrissebb adatai szerint csak tavaly tízmilliárdos károkat okoztak a bankkártyás bűnözők. Ma tehát rendkívül fontos, hogy mi magunk is mindent megtegyünk azért, hogy ne váljunk áldozattá - a következőkben néhány hasznos tippel igyekszünk mindezt elősegíteni.
vasárnap, 2016. július 24. 00:33
A biztonságos bankkártya-használat 8 pontja
• Kerüljük az ismétlődő elemeket a PIN-kódunk kiválasztásánál, vagy hagyjuk meg a pénzintézet által küldött - véletlenszerűen generált - kódot!
• A PIN-kódunkat soha ne tároljuk a kártyával egy helyen és ne adjuk ki másnak!
• Ne használjuk ugyanazt a biztonsági kódot több bankkártyához!
vasárnap, 2016. július 24. 00:33
• Amennyiben születési adataink közül választunk PIN-kódot, ne tároljuk egy helyen azokat egyéb okmányainkkal!
• Mielőtt készpénzfelvételre használnánk bankkártyánkat, mindig nézzük meg az ATM-et. A tapasztalatok alapján elsősorban a bankjegykiadó nyílás környékét szokták átalakítani csalók, ennek ellenőrzésére érdemes külön figyelmet fordítani. Ha bármilyen külső beavatkozásra utaló jelet látunk, jelentsük azt a berendezésen található telefonszámon és keressünk másik automatát!
vasárnap, 2016. július 24. 00:33
• Jelentősen csökkenthető a biztonsági kockázat, ha a bankfiókok előterében található ATM-eket használjuk. Amennyiben ezt a lehetőséget választjuk, mindig ellenőrizzük a beléptető rendszer kártyaolvasóját, előfordul ugyanis, hogy a bankkártyák adatait már itt megpróbálják megszerezni. Ha bármilyen gyanús változást tapasztalatunk a leolvasón - kidudorodást, ránézésre oda nem illő elektronikus eszközt -, inkább válasszunk másik ATM-et.Csökkenthetjük a kockázatot, ha olyan "másodlagos" bankkártyát használunk a bejutásra, amelyen nem tartunk nagyobb összeget.
vasárnap, 2016. július 24. 00:34
• Mindenképp állítsunk be kártyalimitet, így minimalizálhatjuk a veszteségeinket.
• Okulva a fenti videóból érdemes a boltban a PIN-kód bepötyögésekor eltakarni a terminált, utána pedig visszaadni azt az eladó kezébe. Amennyiben a terminál rögzítve van, takarjuk el kb. fél percig úgy, hogy kezünket hozzáérintjük a gombokhoz, így azok mind átveszik testünk melegét.
vasárnap, 2016. július 24. 00:34
Prevenció a lényeg........!
16 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »