Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Dynamic facade "Kiefer technic showroom"



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. szeptember 4. Nézettség: 398

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:39
Videó: Elképesztő! Ez az irodaház él és mozog!
vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:40
A Kiefer Technic irodaház és bemutatóterem Ausztriában található, Stájerországban. Az épület óránként változtatja az alakját, ugyanis a homlokzati elemei mozgással optimalizálják a belső hőmérsékletet és a fényviszonyokat.
vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:40
Az Ernst Giselbrecht + Partner tervezte a Kiefer Technic Bemutatótermét Stájerországban, Bad Gleichenberg városában, amely egyszerre irodaházként és kiállítási térként is működik, hiszen a cég kórházi felszereléseket és ajtókat gyárt, forgalmaz, amelyeket a helyszínen meg is tekinthetnek az ügyfelek.
vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:40
Az épület héjszerkezete tömör téglafalakból, vasbeton födémekből és acéllal megerősített betonoszlopokból áll, emellett a homlokzatot fehérre festett alumíniumelemek fedik, amelyek a külső kondíciók alapján folyamatosan mozoghatnak, mintegy élő szoborformát alkotva.
vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:41
A projekt során törekedtek arra, hogy a külső és belső harmonikus egészet alkosson, hiszen a kiállított rozsdamentes eszközök jól illeszkednek az épület fémhomlokzatához.
vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:41
A pontosan 112 fémpanelből álló homlokzat folyamatosan változik a külső körülményektől függően, hiszen így optimalizálja a belső klímát 56 kis motor segítségével. Ráadásul az egyes irodákat használók személyre szabhatják a munkahelyüket, így ki több, ki kevesebb napfényt igényel, ugyanígy a belső hőmérsékletet is különbözőképpen lehet szabályozni.
vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:41
Az építésziroda 1985-ös megalapítása óta egyénként mindig is az volt a „rögeszméjük”: hogyan lehet megoldani a fény szűrését, hogyan lehet mechanikus eszközökkel szabályozni az épületekbe jutó fény mennyiségét.
vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:41
A munkát elősegítette, hogy Ernst Giselbrecht nem csak építész, hanem gépészmérnök is, így az elképzelt ötletek műszaki megvalósítása is egy kézben összpontosulhat. Ennek a komplex szemléletnek egyik kiváló példája a Kiefer Technic épülete.
vasárnap, 2016. szeptember 4. 00:42
Gratula...Ausztrália..!!!!!!!!
9 megjegyzés | 1 / 1 oldal