Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Black Hole Comparison



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. november 20. Nézettség: 356

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. november 20. 19:22
A fekete lyukakról szóló videótól be fogsz csavarodni
Valaki megpróbálta bemutatni a bemutathatatlant – készülj fel, mert elég erős lesz.
Korábban a témában:
vasárnap, 2016. november 20. 19:23
Már önmagában az univerzum, a bolygók, a naprendszerünk létezésének felfogása is elég nehéz feladat elé állítja az agyat, és akkor a fekete lyukról még nem is beszéltünk. Létezésüket Einsten általános relativitáselmélete támasztja alá, ami annak ellenére elfogadott tény, hogy közvetlen bizonyítékok egyelőre nem születtek a létükkel kapcsolatban.
vasárnap, 2016. november 20. 19:23
Különböző mérések, a közelükben zajló jelenségek megfigyelése azonban egyértelművé teszi, hogy a fekete lyukak léteznek, sőt, nem is egy, hanem számtalan. Méretük, tömegük változatos, amelyekkel az ember azért elég ritkán szembesül. Kivéve, ha van olyan videós, aki veszi a fáradságot és megmutatja nekünk, hogy mégis hogy kell elképzelni egy ilyen jelenséget.
vasárnap, 2016. november 20. 19:23
A fekete lyukak a nagy tömegük ellenére kicsik, és már ez elég ahhoz, hogy az ember agy egy kicsit felmondja a szolgálatot. Pedig így van: a fekete lyukak sűrűségük miatt olyan erős gravitációval rendelkeznek, hogy a fény nem tudja elhagyni a felszínüket, és ezért lehetetlen észlelni őket. Sőt, a fekete lyuk valójában nem is lyuk, hanem egy olyan része a világűrnek, ami mindent elnyel.
vasárnap, 2016. november 20. 19:23
A legutóbbi szenzációt két, 1,2 milliárd fényévre lévő fekete lyuk összeolvadását jelentette. Az eredeti fekete lyukak tömege 29, illetve 36 naptömeg volt, az összeolvadásukkal keletkezett objektumé azonban csak 62 naptömeg. Ez azt jelenti, hogy három naptömegnyi anyag alakult energiává a másodperc törtrésze alatt.
vasárnap, 2016. november 20. 19:23
Ez háromezer tipikus szupernóva-robbanás energiájával egyenlő, vagy úgy is érzékeltethetjük: 4500-szor több, mint az az energia, amit a Nap körülbelül 10 milliárd éves élete során kisugároz. A fekete lyukak összeolvadása volt eddig a legnagyobb energiájú észlelt esemény a csillagászat történetében, és alaposan „megrázta” a téridőt.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal