Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

F-35A: The Road to United States Air Force Initial Operational Capability



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. december 20. Nézettség: 488

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. december 20. 14:42
Új királya van az égnek: 105 billió forintba került, de csak megcsinálták az F-35-ös vadászgépet
Az amerikai légierő hadrendbe állította az F-35A-t. A vadászgép lopakodó üzemmódban közelíti meg a célpontot, és a katonaság állítása szerint akkor is képes megsemmisíteni azt, ha jól őrzik.
kedd, 2016. december 20. 14:42
Igazi mérföldkőhöz érkezett a napokban az amerikai hadiipar. 15 év fejlesztés és várakozás után a légierő bejelentette: harcra készen áll a világ jelenlegi legjobbjának tartott vadászrepülőgépe, a Lockheed Martin – a cég, ami az SR-72-es pilóta nélküli repülőgépet is fejleszti – által gyártott F-35A. Nem csoda, hogy a Pentagon szárnyal a boldogságtól, az egész projekt ugyanis 379 milliárd dollárba, vagyis mai árfolyamon számolva több mint 105 billió (!) forintba került. Konkrétan, számokkal végigírva 105 813 010 000 000 forintról van szó.
kedd, 2016. december 20. 14:42
A tervek szerint a drágán összehozott gépből összesen 1763 darabot gyártanak majd. A DefenseNews idézi David Goldfeint, a légierő dandártábornokát, aki szerint a repülőgép képes a jól védett célpontok ellen is sikeres támadást végrehajtani. Az F-35A-t minden olyan felszereléssel és képességgel ellátták, amire a modern harci helyzetben szüksége lehet a pilótának: képes lopakodó üzemmódban repülni, felderítő feladatokat ellátni, és az elektronikus hadviselés ellen is fel tudja venni a harcot.
kedd, 2016. december 20. 14:42
Ettől függetlenül azonban a gép egylőre még nem nevezhető tökéletesnek. Herbert Carlisle tábornok szerint bár sokat javult a gép a teszteléseknek köszönhetően, azért van még benne mit javítani: az F-35A például nem mindig jeleníti meg automatikusan pilótáknak a repüléshez szükséges adatokat.
kedd, 2016. december 20. 14:43
A légierő azt reméli, hogy az ilyen és ehhez hasonló hibákat sikerül majd kiküszöbölni a 2017-ben érkező 3F nevű szoftver segítségével. Ez lehet majd az, ami teljes mértékben harci géppé változtatja a repülőt: alkalmassá teszi a kis átmérőjű bomba, vagyis a GPS-irányítású siklóbomba indítására. Emellett átláthatóbbá válik a pilótafülke kezelőfelülete is. Todd Harrison, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Kutatóközpontjának szakembere szerint ugyanakkor az F-35A-k még most sem tudnak mindent, amit eredetileg tudniuk kellett volna.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal