Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Artisanopolis - Floating City Project Animation



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2017. január 24. Nézettség: 454

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2017. január 24. 20:02
Pont az álomszép Francia Polinéziában van szükség gigantikus mesterséges szigetekre épített ultramodern városra?

Tudjuk jól, hogy sok helyen kísérleteznek extrém építészeti ötletekkel. Van, ahol az égbe törő felhőkarcolókat álmodnak, hiszen szűkös a hely. Az sem példa nélküli, hogy a tenger felé terjeszkednek, mint például Dubajban.
kedd, 2017. január 24. 20:02
Ám a dubaji sivatagért valószínűleg keveseknek fájt a szíve, míg a világ csodálatos helyeire tervezett komplexumokat nehéz jó szívvel üdvözölni. Francia Polinézia a világ egyik legkedveltebb (és legdrágább) úti célja, páratlanul szép szigetekkel, égszínkék tengerrel. Hogy miért ilyen helyek mellé álmodnak úszó várost, az számomra érthetetlen.
kedd, 2017. január 24. 20:02
Persze a terveket megálmodó Seasteading Institute az öt éve indított projekt kiváló megoldás lesz arra, hogy az emelkedő tengerszint miatt veszélybe kerülő szigetországok lakosságának legyen hol élnie. Hogy miért pont egy ilyen steril mesterséges városba vágynának, az persze más kérdés, ami hiába van éppen olyan közel a tengerhez, mint a természetes szigetek, de azért nehéz lenne a kettőt összekeverni.
kedd, 2017. január 24. 20:02
Természetesen még vizsgálni kell, hogy milyen hatásai lesznek hosszú távon egy ilyen építkezésnek, hiszen nem lenne jó tönkretenni a tengert. Mindenesetre Francia Polinézia illetékesei már aláírták a szerződést, állítólag 2019-ben indulhat meg az építkezés.
kedd, 2017. január 24. 20:03
Persze nem lesz olcsó mulatság felhúzni a lebegő várost, és ez számomra máris kérdésessé teszi, ki költözhetne ide. Ha megfizethetetlenek lesznek a lakások (és a szigetek partjára felhúzott viskókhoz képest, amelyekből pont olyan jó a kilátás, drágák lesznek), akkor a vége az lesz, hogy luxushotelekkel pakolják tele a lebegő szigeteket.
kedd, 2017. január 24. 20:03
Amik felépítése persze így is kockázatos lenne a nyílt óceánon, tehát egy hatalmas hullámtörő gátat is ki kell alakítani. Miközben a világban trend az, hogy sokan szeretnek úgy utazni, hogy közelebb kerüljenek a helyiekhez, megismerjék a régi életmódot, egy ilyen, minden ízében mesterséges hely ettől a lehető legtávolabb ár- nagy kérdés, lesznek-e milliomosok olyan számban, hogy megérje felépíteni ezt a furcsa komplexumot a világ végén.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal