Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Discovering Life Under Antarctica’s IceA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2018. március 25. Nézettség: 177

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2018. március 25. 12:31
LENYŰGÖZŐ VIDEÓBAN MUTATJÁK MEG AZ ANTARKTISZ JEGE ALATTI ÉLŐVILÁGOT
"Gyönyörűek ezek az élőlények, és közülük jó néhány faj sehol máshol nem látható a Földünkön. Ezért nagyon fontos, hogy tanulmányozzuk mindet" - fogalmazott Drew Lohrer kutató a Great Big Story YouTube-csatornájára feltöltött videójában, aki annak a Jég alatti tudomány névre keresztelt projektnek a tagja, amely a Déli-sarkvidék alatti óceánban az élőlények ellenállóképességét tanulmányozza. Lohrer kilenc tudós társával merült le, hogy a vízmeder aljába speciális, inkubációs kamra mikroszkópokat telepítsen, amelyekből nyert adatok segítségével az óceán ezen rétegében rejtőző élőlényeket tudja megvizsgálni - írja a Sia Magazin. És mindeközben ilyen gyönyörű képsorokat rögzítettek merülésük közben:
vasárnap, 2018. március 25. 12:31
A tudósokból és technikusokból álló csapat direkt Földünk legszélsőségesebb klimájú helyén vert tábort, hogy választ kapjon arra, vajon a klímaváltozás hogyan és milyen mértékben hat a víz alatti világ biodiverzitására, a különböző fajok életben maradására, szaporodására. A kutatók a vizsgálódásaik során megállapították, hogy nemcsak a jégen és a gleccserek régetegeiben lakoznak különböző apróbb élőlények, de a jégtakaró alatt is egy kifejezetten gazdag és változatos ökoszisztéma található annak ellenére, hogy több millió éve nem érte el napfény azt a közeget.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal