Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Stratolaunch Taxi Test



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2018. augusztus 21. Nézettség: 313

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2018. augusztus 21. 22:35
A világ legnagyobb, 117 méteres repülője felszállásra kész

A repülőt Paul Allen, a Microsoft társalapítója álmodta meg. 2017-ben mutatták be a 28 kerekes, 6 hajtóműves és 2 pilótafülkés monstrumot, amelyben 747 jumbo jet meghajtására elég erő van. De mire lesz jó?
A tervek szerint rakétákat és űrhajókat visz majd fel az atmoszféra szélére a két repülőgéptörzs között, innen ugyanis könnyebb elstartolni a műholdakat szállító rakétákat és az űrhajókat. Allen a Wirednek adott interjújában azt mondta, hogy

amikor meglátod, akkor elég őrültnek tűnik ez a hatalmas gép. Komolyak a szándékaink, és nagyon jó lesz repülni látni, de még jobb lesz, amikor végre munkába áll, és elkezdi szállítani a műholdakat.
Ha minden jól megy, most ősszel felszáll, ezután pedig 2022-ben elkezdhetik felvinni vele a rakétákat. Szerintük ez olcsóbb és hatékonyabb lesz, mint a Föld felszínéről indítani ezeket. Ezzel beszállnak az űrversenybe, ahol Elon Musknak már így is akad kihívója. 30 millió dollárért visznek fel egy szállítmányt az alacsony Föld körüli pályára, a SpaceX dupla ennyiért indít el egy Falcon 9 rakétát.

Több rakétát és műholdat lesz képes felvinni egyszerre, ezekből már építik is a sajátjaikat, a SpaceX egyik volt igazgatójának, Jeff Thornburg vezetésével.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal