Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Antarctica mystery base discovered on Google EarthA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2018. szeptember 3. Nézettség: 208

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2018. szeptember 3. 20:47
Titokzatos bázisra bukkantak az Antarktisz legkietlenebb helyén
Úgy látszik nem csak a filmekben kutakodnak titokban rejtélyes szervezetek náci bázisok, lezuhant ufók és megfagyott idegen lények után az Antarktiszon.
A Conspiracy Depot szemfüles munkatársa a Google Earth segítségével nemrégiben egy titokzatos bázisra bukkant az Antarktiszon, amit nem tudott azonosítani. Elvileg nincs túl sok kutatóbázis a déli kontinensen, és azokat is nyilvántartják, illetve bárki utána nézhet bármelyiknek a neten. Ez azonban nem szerepel egyik publikus nyilvántartásban sem. A legközelebbi ismert bázis 320 kilométerre van ettől a helytől, és Norvégiához tartozik.
A felvételen tisztán látszik egy 45x22 méteres fekete épület, amely kék fényt sugároz, nem messze tőle egy sorban 18 darab 12x6 méteres furcsa alakú szerkezet, és négy 25x5 méteres hosszúkás formáció. Magasságuk is több méter lehet, mert a felvételek alapján már évek óta az Antarktiszion vannak, és a hófúvások egész szép kis dombokat építettek köréjük. Jelenleg alighanem elhagyatott a titokzatos bázis, mert ilyenkor nyáron a déli kontinensen éppen tél van, és a hőmérséklet éjszakánként meghaladhatja a -75 Celsius fokot is. Ilyenkor az ismert bázisok is üresen állnak.
Vajon ki és mit keres az Antarktisz egyik legelhagyatottabb, és legkietlenebb környékén? Aligha fog bárki is időjárási, vagy csillagászati kutatóbázist építeni egy olyan helyre, ahová még az utánpótlást szállító hajók és repülőgépek sem jutnak el. Talán a Spitzbergák Nemzetközi Magbunkeréhez hasonló világvége esetére készült tárolóról lehet szó? Esetleg titkos katonai kutatóközpont, amiben olyasmivel foglalkoznak, ami jó ha a lehető legtávolabb van minden lakott helytől?
Az ufológusok inkább egy földönkívüliek által épített bázisra gyanakodnak, esetleg egy egész városra, amelynek a bejárata a nagyobb sötét objektum lehet. A kisebbek pedig szélerőművek, és napelemek, amelyekkel az energiát termelik - írja a napiufo.hu.
hétfő, 2018. szeptember 3. 20:47
A különös objektumok a Google Maps térképén is megnézhetőek ezeken a koordinátákon: 75°00'47.0"S 0°04'52.7"E
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal