Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

AC-130W Stinger II Gunship • Now 105mm Howitzer In A Plane



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2019. január 23. Nézettség: 259

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2019. január 23. 20:49
Így néz ki működés közben a világ legnagyobb repülőre szerelt ágyúja
Az AC-130-asból több verzió is létezik, attól függően, hogy milyen fegyverzettel látják el. Van, amire rakétákat is szerelnek, egy másik típust csak gépágyúkkal pakoltak meg, de általában három fajta csapásmérő eszköz ágaskodik ki a gép bal oldalából: egy gépágyú (ez lehet egy vagy több 20 mm-es M61 Vulcan, vagy éppen az A-10 tankgyilkos repülőgépek félelmetes fegyverének, a GAU-8-nak egyik nagyobb testvére, például a 25 mm-es Gau-12), valamint két nagyobb ágyú, egy 40 mm-es Bofors (ami eredetileg egy légvédelmi ágyú, és a világ egyik leghosszabb ideje szolgálatban lévő fegyvere, amit még a II. vh. előtt terveztek), és egy 105 mm-es tarack. Utóbbi az a fegyver, aminél nagyobb ágyú nincs semmilyen más harci repülőben.
A három fegyver természetesen teljesen más tűzerővel rendelkezik, de a maga módján mindegyik pusztító: a gépágyú másodpercek alatt több száz lövedéket okád ki magából, és szitát csinál akár a páncélozott katonai járművekből is, de az ellenséges gyalogságot is ez a golyózápor vadássza le. A fegyver jellegzetes daráló hangja már önmagában félelmet kelt. A Bofors-ágyú ehhez képest jóval lassabb, de ez is automata, ezzel a fegyverrel is le lehet adni több mint 100 lövést egy perc alatt. A legkörülményesebb viszont a 105 mm-es ágyú használata, amit minden lövés után újra kell tölteni, percenként kb. 10-szer lehet vele tüzelni.

Az alábbi videón meg is lehet ezt nézni a gyakorlatban, onnan kezdve, hogy az AC-130 megtankol a levegőben, majd a legénység elkezdi a „nagyágyú” üzemeltetését. Nem egyszerű meló, a célzáshoz és az elsütéshez 4 fős legénység szükséges:
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal