Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Terrán Generon - Naprakész tetőcserépA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2019. április 2. Nézettség: 521

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2019. április 2. 00:52
Jön a magyar napelemes tetőcserép
Hamarosan kapható lesz az első magyar napelemes tetőcserép, a Terrán GENERON. A termék különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Az energiatermelés mellett a tető eredeti védelmi funkciója is ugyanúgy biztosított.
A Terrán már teszteli a napelemes tetőcserép terméket, mely Construma nagydíjat is kapott. A közép-kelet-európai régióban az egyik legnagyobb tetőcserép gyártónak számító cég több mint 50 millió cserepet állít elő évente.
A termék teljes mértékben a tető síkjába illeszthető, a rendszer hatásfoka pedig megegyezik a sztenderd napelem modulok hatásfokával.Az alábbi videón látható, hogy a napelemes tetőcserépből készült tető sokkal esztétikusabb, mint a hagyományos cseréptetőre szerelt napelem táblák.
Az új napelemes tetőcserép egyelőre kizárólag Terrán Zenit tetőfedésbe építhető be.
Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki. 1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel.Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges,de nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés sem.
A termelt áramot egy inverter alakítja át, amelyet egy ad-vesz mérőórán keresztül a szolgáltatói hálózatra táplálnak be. Az éves energiamérleg alapján történik az elszámolás az áramszolgáltatóval.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal