Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Woven City image video



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2020. január 8. Nézettség: 305

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2020. január 8. 20:12
Futurisztikus okosvárost épít a Toyota - videóval
2020.01.08. 18:32
A Toyota a Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon bejelentette, hogy Japánban, a Fuji-hegy lábánál egy olyan szupervárost épít, amely a jövő okosvárosainak előhírnökeként szolgál majd.
A távol-keleti autógyártó a japánok szent hegyénél egy olyan város prototípusát építi fel, amely egyfajtalaboratóriumként szolgál majd az önvezető járművekkel, az okosotthonokkal, a mesterséges intelligenciával és más, jövőbe mutató technolgiákkal való kísérletezéshez.
A Toyota nagyszabású terve a Woven City elnevezést kapta, utalva ezzel a cég korábbi tevékenységére, a szövőszékgyártásra.
Nehéz úgy tesztelni egy okosvárost, ha csak egy háztömböt építünk meg- indokolta a grandiózus tervek megszületését James Kuffner, a cég kutatás-fejlesztési divíziójának vezetője a Reutersnek.A Woven Cityvel az a tervük, hogy a jelenlegieknél biztonságosabb, tisztább és vidámabb, vagyis minden elemében élhetőbb várost hozzanak létre, az itt szerzett tapasztalatokat pedig majd világszerte lehet kamatoztatni.A településnek lesz saját rendőrsége, tűzoltósága, egészségügyi intézményei, iskolái. A tervek szerint az új város a Toyota mostani, illetve a tőlük nyugdíjba vonult alkalmazottaknak szolgál majd kényelmes lakhelyül.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal