Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Smart Shooter clip



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2020. február 1. Nézettség: 368

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2020. február 1. 23:42
Az amerikai hadsereg már teszteli: csak garantált találat esetén lehet elsütni az új fegyvert
Mesterséges intelligencia segít a célzásban. Sikeres tesztek esetén a SMASH-t már 2023-tól be is vezetnék.
2020. február 01.
Intelligens tűzvezérlő eszközt fejlesztett ki két fegyverfejlesztő cég, amivel csak akkor lehet lőni, ha biztosan célt talál a kövedék, írja a Military.com. A SIG Sauer és a Smart Shooter együttműködése során létrejött SMASH névre keresztelt technológiát három év múlva már terepen is bevetné az amerikai hadsereg.
A SMASH lehetővé teszi a célpontok rögzítését, és csak akkor engedi elsütni a fegyvert, ha a lövés garantált találatot jelent. A rendszeren csak egy gombot kell megnyomnia a lövésznek, amivel bekapcsolja a mesterséges intelligenciát. Ezután a célkeresztet a célpontra irányítja, melyet egy apró téglalap jelöl. Ha a téglalap és a célkereszt metszi egymást, a fegyver elsüthető.
Azonban ha a katona még akkor húzza meg a ravaszt, amikor a SMASH szerint nem érne célt a lövedék, egyszerűen nem történik meg a lövés. A technológia segítségével a cég képviselői szerint minimálisra lehet csökkenteni a kóbor lövések számát.
A tesztek egyelőre biztatóak, ha minden továbbra is a tervek szerint alakul, az amerikai hadsereg a tesztidőszak után akár már 2023-tól éles bevetéseken is használná a SMASH-t.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal