Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Locky - the smart key overlay



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2020. március 6. Nézettség: 300

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2020. március 6. 22:53
Nincs több elveszett, elkevert kulcs az okos kulcstartóval
Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor sietnél, de a kulcsodat kell hajkurászni a lakásban. A másik, amikor elveszíted, és nem tudod, kinek a kezébe kerül. Ezt a két problémát egyszerre oldja meg a Locky okoskulcstartó.

A Locky okoskulcstartóval bármilyen kulcsot intelligenssé tehetsz, és magadat is megkíméled az indulás előtti felesleges kulcskeresős pániktól. Mindenféle kulcs illeszkedik bele, sőt, a kütyü tökéletesen fed, így attól sem kell tartanod, hogy összekarcolnád vele a telefonodat, vagy bármit, ami ezzel együtt a zsebedben van.
Mire jó?
A Locky mindenekelőtt kereső, nyomkövető funkciót lát el: egy telefonos alkalmazás segítségével jelzi, merre van az elveszett kulcs, emellett azonnali értesítést küld, ha elfelejtettük bezárni az ajtót. Ha a nagy rohanásban benne hagytuk a zárban, akkor sincs gond, ugyanis figyelmeztet a tévedésre. A gyerekek, családtagok megfigyelésére is tökéletesen alkalmas: ha az ő kulcsaikra is ilyen nyomkövetőt teszünk, ellenőrizhetjük, mikor hagyták el a házat, mikor érkeztek haza, vagy éppen bezárták-e az ajtót. Biztonságban tudhatjuk őket és az otthonunkat a távolból is.
A használat alatt szerzett adatokat naplózza, tehát bármikor ellenőrizhetjük, hogy pontosan mikor és ki zárta vagy nyitotta a ház ajtaját, a teljes ajtóhasználat mindig rendelkezésünkre áll. Ezek alapján az elveszett kulcs sem jelent nagy gondot: bemérhetjük a helyét, és arról is tudomást szerezhetünk, ha rossz kezekbe került és megpróbáltak betörni. Ez nagyban megkönnyíti az életünket.
Hogyan működik?
A készülék azon az innovatív elképzelésen alapul, hogy a kulcs mozgásait figyeli, észleli a kulcs elfordítását a zárban. Amint kinyomjuk a kulcsot az tartóból, az ébresztőkapcsoló bekapcsolja az elektronikát. Az IMU érzékelő felismeri és meghatározza a kulcs mozgását, majd az így kapott információkat egy mikrovezérlő a beépített Bluetooth-on keresztül továbbítja a telefonos alkalmazásnak. Az áramkör tartalmaz egy hangszórót, amely hanghatással jelzi, merre van a kulcs.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal