Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Pneumask: Reusable Full-Face Snorkel Mask PPE Project



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2020. május 4. Nézettség: 310

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2020. május 4. 21:44
A Stanford Egyetem oktatója az egészségügyi használatra alkalmas levegőszűrő, valamint a búvárok által használt felszerelés keresztezésével alkotta meg a Pneumask nevű eszközt, melyből 1500 darab már az amerikai kórházakban teljesít szolgálatot.
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben az egyik legfontosabb tényező, hogy az orvosoknak legyen elég védőfelszerelésük a betegek kezeléséhez. Ha ugyanis ők is elkapnák a kórokozót, az az egészségügyi ellátórendszer összeomlását eredményezné. Az ő védelmükre talált ki nemrég egy magyar startup és egy budapesti kórház egy újfajta arcvédőt. Hasonló eszközzel jelentkezett az amerikai Stanford Egyetem egyik oktatója is.
hétfő, 2020. május 4. 21:45
A The Washington Post beszámolója szerint Manu Prakash biomérnök a szabadságáról visszatérve nem érezte jól magát, ezért rajta is elvégezték a koronavírustesztet. Bár az eredmény szerencsére negatív lett, Parkash biztos, ami biztos alapon kéthetes karanténba vonult otthonába. Ekkor jutott eszébe, hogy a hobbiját – a búvárkodást –, valamint a mérnöki munkáját egybe lehetne gyúrni.
Parkash a búvárkodáshoz használt arcmaszkot úgy alakította át, hogy ahhoz csatlakoztatni lehessen a viselőjét a vírustól megvédő levegőszűrőt. A végeredmény egy – a szűrő kicserlésével – többször is felhasználható eszköz lett, amit úgy lehet le- és felvenni, hogy közben egyetlen egyszer sem nyúl a viselője az arcához.
A Pneumask terveit az amerikai gyógyszerészeti hatóságnak is elküldte, ahol a szükséges engedélyeket is megkapta, így már el is kezdődhetett a gyártása. Parkash és csapata már 1500 darabot el is készített belőle – és már el is küldték azokat a frontvonalban dolgozó orvosoknak, további 7000 darab összeszerelését pedig hamarosan megkezdhetik. A végső cél, hogy 50 ezer darabot gyártsanak le a Pneumaskból.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal