Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

See the world's largest all-electric plane take off for the first time



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2020. május 30. Nézettség: 326

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2020. május 30. 22:10
Magasan száll a világ legnagyobb elektromos repülője
Két Seattle székhelyű vállalat fogott össze, hogy megalkossák a világ eddigi legnagyobb elektromos repülőgépét: az elektromos motorokat fejlesztő Magnix és a Harbour Air nevű légitársaság.
Az együttműködés gyümölcse egy átalakított Cessna Grand Caravan 208, amelybe egy 705 lóerős, zéró emissziós motort pakoltak. A Caravan az egyik legnépszerűbb középhatótávú személyszállító repülőgép, amely kilenc utast is képes a fedélzetén vinni.
A tesztrepülésre a héten csütörtökön került sor Washingtonban. A félórás teszt alatt a megfigyelők szerint alig lehetett hallani, hogy a Caravanból bármiféle hang érkezett volna, sőt a kisebb kísérő Cessna gép sokkal zajosabb volt.
A Magnix szerint ez azonban csak az első lépés, amely a légitársaságok kizöldülése felé vezet a hasonló motoroknak köszönhetően. Ugyanakkor nem csak a környezetvédelmi szempontból vett fenntarthatóság ezeknek a gépeknek az előnye. Az elektromos motort könnyebb karban tartani, mint a benzinest, és a működtetésük is olcsóbb. Mindez üzemeltetési óránként nyolcvan százalékos költségzuhanást jelent.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal