Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

SDSS releases largest 3D map of the universe ever createdA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2020. július 20. Nézettség: 182

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2020. július 20. 15:56
• ELKÉSZÜLT AZ EDDIGI LEGNAGYOBB 3D-S TÉRKÉP AZ UNIVERZUMRÓL
• Több mint négymillió galaxis és szuperfényes kvazár elemzése után egy nemzetközi kutatócsoport közzétette az eddigi legnagyobb háromdimenziós térképet a világegyetemről. A projekten 30 intézmény több száz tudósa dolgozott, míg végül fel nem dolgozták „az univerzum tágulásának [közel] teljes történetét” – írja a közlemény.
• A több mint húsz éve kezdeményezett kutatás során az új-mexikói Apache Point Obszervatórium 2,5 méteres átmérőjű, nagy látószögű tükrös teleszkópjával vizsgálták az eget (a Sloan égboltfelmérési program keretében), több mint hat éven keresztül.
• Különböző elméleti modellek, valamint a 13,8 milliárd évvel ezelőtt történt ősrobbanás utáni állapotokról árulkodó kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás vizsgálata alapján már sokat feltártak az univerzum születését követő kezdeti szakaszról, míg a galaxisok és más távoli rendszerek tanulmányozása tovább bővítette a tudásanyagot a világegyetem több milliárd éven át tartó tágulásáról.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal